Connect with us

Argentona

Club Natació Argentona: Ni un sol infant d’Argentona sense saber nedar

El Club Natació Argentona és una entitat esportiva sense ànim de lucre que ofereix activitats aquàtiques al municipi d’Argentona. Actualment, el club només està actiu a l’estiu, coincidint així amb la temporada d’obertura de la Piscina Municipal d’Argentona, la qual és descoberta i només pot oferir serveis durant aquesta època de l’any.

Les activitats principals que ofereix el club des del 2016 són els cursets de natació i les sessions d’aquagym. Principalment s’ha volgut oferir a la vila un servei que era inexistent o que estava inactiu des de feia molts anys, amb l’objectiu de promoure l’activitat física i la salut a totes les franges d’edat i prioritzant la qualitat envers la quantitat. Per aquest motiu, les activitats es duen a terme en grups reduïts dirigits per professionals qualificats i amb experiència.

El club, fundat a l’any 2009, és liderat pel seu president el Dr. Mario Lloret. Tant ell com la Junta Directiva, han volgut transmetre els valors de l’esport i de la salut als usuaris de la vila, oferint els beneficis de l’aigua, de l’activitat física a l’aire lliure, de forma segura i divertida.

Aquestes activitats que ofereix el club han estat iniciades, dirigides i promogudes pels seus dos coordinadors, Mario Lloret Gómez (jugador professional de waterpolo i amb formació esportiva) i en Gerson García Sánchez (graduat en Ciències de l’Activitat Física i especialitzat en natació).

Els Cursets de Natació

Pel que fa als cursets de natació, des del 2016 s’ha treballat amb un mètode d’aprenentatge proper i eficaç, amb l’objectiu i el lema de “no hi pot haver cap nen/a d’Argentona sense saber nedar”. L’estil pedagògic d’aquests cursets està basat en la confiança a l’aigua i en ensenyar, de manera progressiva, a nedar nens i nenes a partir de 3 anys, sigui quin sigui el seu nivell. Els cursets són intensius i diaris, tenen una duració d’entre 3 i 6 setmanes, i es treballa en grups reduïts on l’entrenador/a està molt en contacte amb els nens, tant dins com fora de l’aigua. El club també treballa amb nens i nenes que ja saben nedar, amb o sense material, amb l’objectiu que millorin la tècnica de natació i aprenguin els diferents estils.

En aquests casos, també s’ofereixen grups reduïts per nivells, amb un entrenador/a amb experiència en el món de la natació. En tots els cursets s’utilitza material auxiliar, si és necessari, per tal d’afavorir un millor aprenentatge i una millor execució en determinats exercicis.

Fundat el 2009, vol transmetre els valors de l’esport i de la salut als usuaris de la vila, oferint els beneficis de l’aigua

El servei d’Aquagym

Pel que fa a l’activitat d’aquagym, que també es va iniciar a l’any 2016, té l’objectiu principal de fer gaudir i millorar la qualitat de vida dels adults i gent gran que hi participa, oferint una activitat segura, a l’aire lliure, amb sol i un clima que, generalment, és privilegiat.

Com en el cas anterior, els tècnics, són entrenadores qualificades que ofereixen una activitat musical guiada on es treballa tot el cos en el medi aquàtic i de vegades, també, amb la utilització de material per facilitar o complicar els exercicis. A nivell social i psicològic també és una activitat molt agraïda per tots els usuaris ja que s’hi inscriu molta gent i es fan grups i relació social. A més a més, és una activitat amb música actual, on a part de fer exercicis, es balla, es juga i la gent es diverteix.

Totes aquestes activitats que ofereix el CN Argentona estan totalment recolzades per l’Ajuntament d’Argentona. Gràcies al seu suport des del 2016 i a la bona entesa entre ambdues parts, aquests darrers dos anys s’han pogut seguir realitzant activitats malgrat la pandèmia.

En definitiva, l’objectiu d’aquest club és que la gent d’Argentona aprengui a nedar, faci activitat física de manera regular i millori la seva qualitat de vida.

More in Argentona