Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s’afilia a la marca Senderisme a Catalunya

El Maresme es posiciona com una destinació turística ideal pels amants del senderisme amb vistes al mar i la muntanya.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s’ha afiliat a la marca Senderisme a Catalunya, un segell que agrupa totes les empreses i entitats que realitzen activitats relacionades amb el senderisme, com rutes, guiatges, excursions, etc. D’aquesta forma, el Consorci posa sota el paraigües d’un distintiu nacional les empreses de la comarca que fomenten el senderisme.

Formar part de la marca, com en el cas de la marca Cicloturisme a Catalunya de la qual disposa el Consorci des de fa un any, permet a la destinació tenir presència a la promoció turística internacional, afavorir la formació i intel·ligència de mercats i aparèixer en publicacions de senderisme.

El Maresme disposa d’un gran nombre d’itineraris així com una àmplia xarxa de camins i senders que uneixen els diversos municipis i permeten descobrir un entorn natural esplèndid que viu entre el mar Mediterrani i la Serralada Litoral. La comarca permet fer excursions entre vinyes, trekking per parcs com el Montnegre i el Corredor o rutes per descobrir els indrets més característics de cadascun dels pobles que conformen el Maresme, tant a l’interior del nucli urbà com en plena muntanya.

Les rutes de senderisme de la comarca estan agrupades al perfil de Wikiloc del Consorci, on es poden consultar les seves característiques, com és la tipologia, el temps estimat per realitzar-la, la dificultat i el nivell de pendent.

El Consorci gestiona la Xarxa de Camins del Maresme que uneixen les diferents poblacions amb el suport de la Diputació de Barcelona i ha impulsat la Via Marina del Camí de Sant Jaume, un traçat que uneix Girona amb Barcelona resseguint l’antiga Via Marina de la Via Augusta.

Com a destinació de senderisme, al Maresme no hi poden faltar allotjaments que s’adaptin a les necessitats de les persones que el practiquen. A la pàgina web del Consorci estan llistats els càmpings, hostals, hotels i establiments rurals que disposen d’elements específics per senderistes, així com l’oferta de serveis de guiatge i agències de viatge especialitzades i tot un seguit de consells i bones pràctiques a l’hora de fer les rutes.

More in Curses de muntanya i Muntanyisme