Connect with us

Tennis i Bàdminton

El neerlandès Den Ouden guanya el Tercer Torneig Internacional Ciutat de Mataró de Tennis

El jove tennista neerlandès va deixar sense opcions a l’italià “Lori” Giustino, que no va poder mostrar la seva millor versió per culpa de problemes físics (1-6; 7-6; 0-6)

El Club Tennis Mataró celebra la tercera edició amb més de 200 participants i gran èxit de públic d’aquest ITF

El neerlandès Den Ouden és el guanyador del tercer torneig internacional ‘Ciutat de Mataró. El jove jugador de 22 anys es va guanyar a pols el títol de campió, després de fer-se un forat en la gran final i superar l’estrella del Club Tennis Mataró, l’italià Lorenzo Giustino, que jugava a casa, al club on entrena des de fa tres anys. Els dos favorits van acomplir amb les expectatives i es van plantar a la gran final per oferir un gran duel.

Tot i saber de les preferències del públic amb ‘Lori’ Giustino, Den Ouden no es va deixar intimidar. Va engegar molt fort, sense donar marge de reacció a l’italià i va aconseguir portar-lo al seu terreny. El primer set estava resolt en un tancar i obrir d’ulls (1-6). Giustino va haver de tirar de cap i força mental, perquè el cos no li responia tant com volia i va lamentar les molèsties físiques que arrossegava els últims dies.

La qualitat de l’italià el va permetre igualar el partit en un segon set molt disputat (7-6), però res va poder fer Lorenzo amb les ganes i ambició del neerlandès: “He gaudit molt jugant a Mataró i el bon ambient que hi havia al club m’ha motivat. En el tercer set em sentia amb energia i, per sort, he pogut imposar-me”.

Den Ouden es plantava a la final després d’un camí gens fàcil. La primera pedra al camí va ser enfrontar-se en primera ronda a Julio Cesar Porras, un dels jugadors argentins més prometedors del panorama. El neerlandès va superar-lo després de remuntar un set en contra. En segona ronda es va desfer del chilè Diego Fernández i a l’espanyol David Pérez en quarts. Menció a banda mereix la victòria en semifinal, contra Marti Pujolràs, a qui Den Ouden no va donar opció (3-6, 0-6) i el va superar en potència, intensitat i bones decisions.

En canvi, Lorenzo Giustino acabava el tercer Ciutat de Mataró amb un gust agredolç. “No he estat còmode. Les poques energies que tenia no m’han permès mantenir la intensitat necessària”. Tot i això, en segona ronda va plantejar retirar-se per una contractura a l’adductor. “Després de quatre setmanes difícils, encara no he arribat a la meva millor forma física i, tot i que és part del tennis, he de ser realista i estar content. A més, el fet de jugar a casa ha permès que tothom em donés suport i ha estat de gran ajuda”.

Els italians Ricca i Virgili s’imposen en dobles

La versió de dobles del torneig Ciutat de Mataró va deixar premi per a Ricca i Virgili, que van ser capaços de superar a la gran final a la parella formada pel català Bruno Pujol i el búlgar Genoy. (6-3;6-4). Un duel que es va enllestir en una hora i dos minuts.

Més públic, més de 200 tennistes i una gran oportunitat per als joves

La tercera edició del torneig deixa un balanç molt positiu al club. L’any que ve el club celebra 75 anys i el president de l’entitat, Carles Guanyabens,va voler recordar-ho en l’entrega de premis. També va treure pit d’haver pogut formar al club grans jugadors de l’ATP com Albert Ramos, David de Miguel, Tomàs Carbonell, Jordi Murillo i Julian Alonso.

L’entrega de premis va comptar amb la presència de la regidora d’esports de l’Ajuntament de Mataró, Bea Delgado, el membre de la Junta de la Federació Catalana de Tennis, Josep Valls i el director esportiu de la Federació Espanyola de Tennis, Javier Soler, qui va assegurar que el club mataroní pot estar molt orgullós de la bona feina feta, perquè s’ha de treballar molt per organitzar un ITF d’aquestes característiques. De fet, Soler assegurava que cada any el torneig mataroní és millor. També va assegurar que aquest any es faran 90 ITF a Espanya, per donar oportunitats a tots i totes les tennistes joves.

Finalment, des del club agraeixen la feina de tots els empleats del club i voluntaris que han treballat per fer possible el torneig. També dels sponsors i col·laboradors, així com de l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona i les federacions espanyola, catalana i internacional de tennis.

Font i fotos: Club Tennis Mataró.

More in Tennis i Bàdminton