Connect with us

Canet de Mar

El Canet FC a 100

El club ha crescut molt l’últim any i està construint uns pilars sòlids de cara al futur

No tots els dies es fan 100 anys. Un centenari és un motiu d’orgull i de celebració, y en això està dedicada la junta directiva del Canet FC, que organitza tot un seguit d’iniciatives per donar a l’efemèride el ressò que es mereix.

Un dels actes principals que ja s’han realitzat va ser la presentació del centenari davant la Federació Catalana. La junta directiva va estar acompanyada per l’alcaldessa del poble, la regudora d’Esports de Canet i el regidor d’Obres i Serveis. El president de la FCF, Joan Soteras, va rebre la representació canetenca i va conèixer de primera mà totes les accions que durà a terme el Canet FC.

La gran aposta per aquesta temporada ha estat la campanya “Fem Futbol, Fem Salut”, on el club compra setmanalment una caixa de fruites per a tots els jugadors i rivals. A la mitja part i al final del partit, poden menjar per recuperar les  forces. També es fomenta, amb aquesta iniciativa d’hàbits saludables, el respecte cap als companys, àrbitres, rivals i públic.

Una de les iniciatives més aplaudides ha estat recuperar el tradicional àlbum de cromos, on apareixen tots els jugadors i equips de l’entitat. Una  obra imprescindible i per guardar com un record històric. I ja a tocar, el dia 1 de maig, juntament amb la FCF, el Canet FC rebrà a nombrosos equips femenins del Maresme i d’altres comarques per fer una jornada de futbol femení. Més de 200 noies de diferents edats competiran en un dia lúdic i molt esportiu on se celebrarà el centenari del club.

Però no acaben aquí els actes. Del 27 de maig al 2 de juny a la sala d’exposicions Ramon i Capmany de Canet podrem gaudir d’imatges històriques del club on reflectirà el que han estat aquests cent anys. La cloenda dels actes del centenari es viurà amb una gran festa el 2 de juny, on hi haurà la gran trobada de tots els exjugadors, exentrenadors i expresidents per a celebrar junts aquest any tan especial fent un torneig de futbol 7.

Fundat el juny de 1919, encara que el futbol ja apareix al poble el 1915 gràcies als molts joves estiuejants barcelonins que van introduir aquest esport entre la població, l’entitat ha passat per moments de gran èxit i d’altres més complicats. Durant els anys 20, el Canet FC va viure una etapa daurada. Ja als anys 50, després de gairebé 20 anys sense futbol a Canet, torna a crear-se un camp de futbol, en aquest cas a l’Escola de Teixits de Punt, la qual cosa permet que el 1953 el Canet FC torni a disputar un partit al poble. Cinc anys més tard, la temporada 1958/59, el club torna a les competicions oficials.

Avui dia, el gran objectiu del la junta directiva del Canet FC es consolidar el seu projecte esportiu, continuar desenvolupant la tasca formativa amb l’Escola i que cap nen de Canet hagi d’anar-se’n a jugar fora del poble per falta de equips o d’estructura. Van pel bon camí… Felicitats!


Glòria Ruiz, presidenta del Canet FC

“Estem molt il·lusionats amb aquest projecte”

El Maresme compta amb tres clubs presidits per dones. La primera va ser Mònica Olivares, de l’Arenys de Munt, la va seguir Cristina Cardiel, de l’Alella, i l’última ha estat Glòria Ruiz. Tant ella com el seu marit són de Girona, però van decidir establir-se a Canet de Mar fa deu anys com a centre neuràlgic per poder dirigir la cadena de tintoreries que gestionen, algunes d’elles situades al Maresme.

La seva arribada a la presidència del Canet va ser pràcticament com un desig complert: “Record o que érem en un dinar de pares de l’equip i vaig dir que un dels meus reptes era convertir-me en presidenta del Canet. I vés per on, al cap de quinze dies se’n va anar la junta que hi havia llavors. Vam decidir presentar-nos, al maig farà ja un any, i com que no va haver-hi cap candidatura més, vam accedir a la presidència”, explica amb la passió que la caracteritza.

Glòria considera que era gairebé una obligació per a ella implicar-se en el projecte: “El meu fill, que jugava al Canet, va haver d’anar-se’n al Sinera perquè va desaparèixer l’Infantil. Molts nois del poble van haver de fer el mateix. Ens dolia veure com el nostre club s’afeblia i necessitava urgentment una altra gestió perquè corríem el risc de desaparèixer.”

Amb aquesta energia es van posar a treballar tots els components de la junta directiva i de l’organigrama tècnic, liderat per un entrenador i coordinador de gran experiència i que porta el club a les venes, Armand Juan: “En un any hem passat de 84 fitxes a les gairebé 200 que tenim en l’actualitat i de set equips federats a quinze. Ens fa especial il·lusió veure com ha crescut l’Escoleta, que ha de ser el nostre viver i també que s’hagin creat dos equips femenins, un sènior i un de veteranes”, explica el coordinador.

“Ens fa moltíssima il·lusió celebrar aquest centenari perquè ha engrescat tot el poble: Ajuntament, entitats, veïns, tots ho viuen en primera persona i ho tancarem amb una gran festa el 2 de juny que serà el punt de trobada del passat amb el present”, relata Glòria Ruiz, que està molt agraïda a la Federació Catalana de Futbol i al seu representant al Maresme, Antonio Jiménez.

Igualment es felicita que siguin tres les dones que presideixen sengles clubs del Maresme: “Tant de bo dins de pocs anys en siguem moltes més. Precisament amb Mónica Olivares, presidenta de l’Arenys de Munt, hem congeniat molt bé i mantenim una gran amistat”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Canet de Mar