Connect with us

Calella

Ruth Roura, el futur del tennis és seu

Als seus 17 anys (va néixer a Calella el 8 de febrer de 2006), la jove Ruth Roura no solament s’ha convertit en la millor tennista catalana de la seva edat, també en una de les grans promeses del tennis espanyol. Seguint les passes de la seva germana gran, la Laura, i del seu pare, Ruth va empunyar la seva primera raqueta en el Club Tennis Calella, divertint-se en el frontó del club: “Només tenia quatre anys quan ja vaig començar a entrenar”, rememora aquesta riallera esportista de rostre bru i ulls ametllats.

Mentre estudiava al col·legi Freta de Calella, ja en edat prebenjamí, la Ruth va començar a formar part de l’escola del Club Tennis Malgrat sota la direcció de Josep Lluís Pozo amb el propòsit de millorar. No va ser fins a juliol de 2020 que el seu pare va decidir portar-la a l’Escola de Tennis Mataró: “Vaig començar als 15 anys com a cadet de primer any en el grup de competició de les tardes. Quan vaig fer quarts de final en el campionat d’Espanya cadet va ser quan em vaig adonar de veritat que podia dedicar-me al tennis. Vull convertir la meva passió en el meu treball”, ressalta Ruth.

Des de setembre de 2021, quan va començar quart de l’ESO, Ruth es dedica de cos i ànima a la raqueta, estudiant a distància a l’Institut Obert de Catalunya (IOC). De manera sorprenent els seus èxits van anar arribant un darrere l’altre en un any 2022 per emmarcar, ha estat campiona de Catalunya cadet, ha guanyat el Mútua Madrilenya de Madrid i ha format part de diferents equips de competició de la RFET. Sens dubte, l’evolució que ha fet a l’ETM ha estat espectacular.

“He millorat molt en la meva actitud i en caràcter. Abans em quedava igual si guanyava o si perdia. Ara soc conscient que, si m’esforço, puc arribar on vull arribar”, afirma una jove jugadora molt ben guiada per Manel Cabello i tot el seu equip.

El seu somni, òbviament, és convertir-se en tennista professional, escalar en la WTA i veure’s jugant el dia de demà a les pistes d’un torneig del Grand Slam: “El meu favorit és l’US Open”, afirma amb el seu inseparable somriure.

La de Calella, que forma part de l’Escola Tennis Mataró, somia a ser professional i jugar un Grand Slam

Es considera una tennista agressiva, “perquè m’agrada més atacar que defensar, manar a la pista i portar la iniciativa”. És conscient que li queda molt per millorar: “Em falta més percentatge d’encert amb el primer servei i pressionar més amb el segon”, diu la millor tennista júnior de Catalunya que lluitarà per ficar-se en els Grand Slam de la seva edat aquesta temporada.

“He millorat molt en la meva actitud i en caràcter. Ara soc conscient que, si m’esforço, puc arribar on vull arribar

La seva superfície preferida és la terra batuda, però també se’n surt molt bé en ràpida: “No he jugat mai en herba, és una experiència que m’agradaria viure”. El seu ídol ha estat sempre Roger Federer en homes i Serena Williams en dones.

Apuntin aquest nom: Ruth Roura. En sentiran parlar molt aviat.

PALMARÈS RUTH ROURA

2022

  • Primera victòria professional WTA en el 15.000$ de Baza (oct’22)
  • Campiona sub 16 del Mútua Madrileña de Madrid
  • Campiona de dobles del Campionat d’Espanya cadet i júnior.
  • Campiona individual del Campionat de Catalunya Cadet.
  • Finalista individual del Campionat d’Espanya Cadet.
  • Seleccionada per disputar el Campionat Europeu Individual sub 18, la European Summer Cups Sub 16 i la Billie Jean King Cup Finals Sub 16 (Campionat Mundial per equips)
  • Campiona del Rafa Nadal celebrat al RCT Barcelona i al CT Espanyol

2023

  • Campiona individual i dobles de Catalunya Júnior.

Entrevista de Toni Frieros

Fotos de Pep Morata

More in Calella