Connect with us

Calella

II Jocs Olímpics de la gent gran, del 2 al 8 de juliol

L’Associació de Gent Gran (Espai La Caixa) de Calella i Calella Marxa organitzen conjuntament aquesta iniciativa per activar l’esperit esportiu, cultural, mental i físic dels més grans

L ’any 2019 es va celebrar a Calella la primera edició dels Jocs Olímpics de la Gent Gran. Una iniciativa original i única que va tenir un gran impacte social i participatiu entre la gent gran del municipi i pobles veïns. Més de 200 esportistes i més de 50 voluntaris van gaudir de 15 activitats esportives.

Després de més de dos anys de pandèmia, tots, i especialment les personen de més edat, tenen la necessitat d’activar el seu esperit esportiu, cultural, mental i físic. És per això que els organitzadors, Calella Marxa i l’Associació de Gent Gran (Espai La Caixa) de Calella, es van proposar: “Què millor que participar en una nova edició de les Olimpíades de la Gent Gran de Calella?”.

LA PRIMERA edició va ser un gran èxit de participació.

És la forma més adient de ser fidels al lema de la ciutat: Gent activa, gent feliç. Amb aquesta finalitat tindran lloc els II Jocs Olímpics de la Gent Gran de Calella, que se celebraran des del diumenge 2 de juliol (dia en el qual tindrà lloc la inauguració oficial al Far de Calella, amb encesa del peveter al passeig Manuel Puigvert) fins al dissabte 8 de juliol, amb la gala de lliurament dels premis als esportistes i reconeixements especials, també al passeig Manuel Puigvert.

Enguany el límit s’ha posat en 400 esportistes i 100 voluntaris, és a dir, el doble de la participació́ de l’any 2019. En aquesta edició de 2023 treballaran conjuntament l’Associació Calella Marxa i l’Associació de Gent Gran (Espai la Caixa), ambdós de Calella, comptant, com sempre, amb l’ajuda de l’Ajuntament, Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Maresme.

En aquesta hi haurà quinze esports diferents i la intenció és que hi puguin participar un màxim de 400 esportistes (de més de 65 anys)

Els esports que veurem en els II Jocs Olímpics de la Gent Gran seran bitlles catalanes, petanca, bàdminton, cursa d’orientació, rummikub, marxa nòrdica, natació, bàsquet 3×3, tir amb arc, dòmino, dards, escacs, futbolí humà, llançament de pes i altres activitats lúdiques.

Hi haurà quinze esports diferents i la intenció és que hi puguin participar un màxim de 400 esportistes (de més de 65 anys) i 100 voluntaris (sense límit d’edat), el doble que a la primera edició

Des del dia 2 de maig estan obertes les inscripcions per a esportistes (de 65 anys en endavant). Les inscripcions es formalitzen a Calella Marxa (C/ Costa i Fornaguera, 34), de dilluns a dimecres, de 18 a 20 hores, i a l’Esplai la Caixa (C/ d’Anselm Clavé, 46), de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores. També a l’Associació Cultural Codina i a la Carpa de la Plaça de l’Esglèsia.

Fotos: JM Arenaza

More in Calella