Connect with us

Hoquei Patins

El CH Mataró tornarà a jugar a l’OK LLIGA, i el femení, permanència al sac i Copa de la Princesa pel Nacional

El primer equip jugarà un any més a l’OK Lliga, mentre l’equip de la Primera Nacional Catalana guanya un títol de prestigi

Extraordinària temporada 2022-2023 la que està vivint el Club Hoquei Mataró com a entitat. El primer equip masculí tornarà a jugar en la màxima categoria de l’hoquei patins espanyol, l’OK Lliga. I ho farà després d’haver signat una lliga espectacular i com a campió de l’OK Lliga Plata Nord.

En el penúltim partit de la competició, disputat al Palau Municipal d’Esports Josep Mora de Mataró, s’enfrontaven el primer classificat, el Mataró, i el segon, l’HC Sant Just, amb cinc punts de diferència. Si guanyava l’equip de Sant Just Desvern, podia córrer perill l’ascens del Mataró.

L’equip d’Albert Larrea puja com a primer de l’OK Lliga Plata Nord Les jugadores d’Oriol Vilamajó van donar la gran sorpresa

No obstant això, els pupils d’Albert Larrea no van donar la més mínima oportunitat als seus rivals, als quals es van imposar per 4-0 en un partit perfecte. La bogeria i l’alegria es van desbordar en el Mora per tornar a l’OK Lliga només un any després d’haver perdut la categoria.

A més, va ser un triomf molt especial perquè arribava després de saber-se que l’entrenador que ha portat a la glòria esportiva aquest excepcional grup de jugadors, Albert Larrea, deixarà el càrrec a final de temporada per motius d’índole personal. Un adeu sentit perquè Larrea, al marge d’haver aconseguit dos ascensos a la màxima categoria, porta en el CH Mataró des dels cinc anys, és a dir, gairebé quaranta-cinc. L’equip ha protagonitzat una lliga gairebé perfecta, amb 17 partits guanyats dels 21 disputats, faltant-ne només un, ja intranscendent, per tancar el campionat.

L’equip masculí ho farà com a campió del seu grup de la Lliga Plata Nord només un any després de perdre la categoria

Les jugadores d’Oriol Vilamajó van donar la gran sorpresa

Si cal estar orgullós de l’equip masculí, què dir dels equips femenins! L’equip entrenat per Oriol Perarnau ha aconseguit amb escreix el principal objectiu de la temporada: la permanència a l’OK Lliga tot i ser l’equip amb el pressupost més baix de la categoria i la plantilla més jove. Amb molts equips involucrats en el descens, el Mataró va certificar la seva permanència de manera matemàtica el 30 de març i al final acabarà la Lliga entre els deu primers de la classificació.

Ara el CH Mataró jugarà a Calafell de l’11 al 14 de maig la Copa de la Reina, on hi haurà els vuit millors equips de l’Estat espanyol.

L’alcalde de Mataró i la regidora d’Esports, amb les campiones

D’altra banda, el club ha viscut el gran èxit del seu segon equip femení, el que juga a Primera Nacional Catalana. Les noies d’Oriol Vilamajó, van ser designades per la Federació Catalana de Patinatge per disputar la primera edició de la nova Copa Princesa, que es va celebrar a Alcobendas (Madrid).

El mèrit d’aquest equip és que es va enfrontar a tres rivals d’una categoria superior, l’OK Lliga Plata, com l’HC Roxoi en semifinals (4-2) i el Bembibre HC a la final (2-1). Un èxit que parla per si mateix del nivell i talent del planter del CH Mataró.

Fotos d’Héctor Sánchez

More in Hoquei Patins