Connect with us

Ajuntaments

En marxa a Mataró el projecte “Connecta’t amb l’esport”

Lluitar contra el sedentarisme i en la igualtat d’oportunitats són alguns dels objectius de la iniciativa

La iniciativa vol incentivar i facilitar la pràctica esportiva al municipi entre joves i adolescents d’entre 12 i 18 anys amb activitats gratuïtes que es poden fer a diferents punts de la ciutat. Les activitats setmanals són futbol 7, cursets de natació i boxa; i les activitats mensuals són escalada i activitats dirigides de sala.

“Connecta’t amb l’esport” és un projecte transformador promogut per la regidora d’Esports, amb el suport de la Diputació de Barcelona, que pretén incentivar la pràctica esportiva al municipi entre joves d’entre 12 i 18 anys. Aquesta és una franja d’edat on es detecta abandonament esportiu i sedentarisme i aquest programa amb activitats gratuïtes vol incidir en aquests aspectes i promoure l’esport no competitiu en igualtat de condicions. El projecte marc de la Diputació de Barcelona és el JESA, Joventut Esportiva, Societat Activa.

En aquests moments les activitats que hi ha programades de forma SETMANAL són:

•FUTBOL 7: Dilluns i divendres de 16 a 17.15 h al Camp Municipal de Futbol de Rocafonda.

•FUTBOL 7: Dimecres de 16 a 17.15 h al Camp Municipal de Futbol Camí del Mig.

CURSET INICIACIÓ NATACIÓ: Dijous de 16.30 a 17.15 h al Sorrall. Divendres de 19 a 19.45 h a la Piscina Municipal.

BOXA: Dimarts i dijous al gimnàs del Velòdrom de 19.00 a 20.00 hores.

De forma setmanal també hi ha dues activitats multiesportives amb la participació de 55 joves: una que es fa amb el Centre Obert de Boet, els dimarts, i l’altra amb els joves de Sant Pau, els dijous. I a nivell MENSUAL hi ha:

ESCALADA: Els dijous de 19 a 20 h. al Búlder Planet. Es realitza l’últim dijous de cada mes.

ACTIVITATS DE SALA (aquafitness i total body): Els dijous de 17 a 18 h. a l’Eurofitness El Sorall. Es realitza dos cop al mes.

• Tallers d’AUTODEFENSA FEMENINA.

• Tastet de BMX al Veïnat de Mata de 18:30 a 20:00 h

Aprofitant el bon temps, durant el mes de Maig també es realitzaran activitats a la platja, com Caiac, Paddlesurf, Catamarà i Windsurf. El programa consisteix en la incorporació de la figura d’una educadora esportiva en els espais municipals o de l’àmbit públic per a que s’apropin als adolescents i joves (12-18 anys), detectin les mancances i motivacions i elaborin un pla d’actuació: activitats esportives adaptades, connexió amb entitats esportives, dinamitzacions d’espais públics, apropar als adolescents i joves a recursos especialitzats.

Un projecte per acompanyar i afavorir les persones per tal de que generin el seu projecte de vida en equitat, sense exclusió, incloent hàbits de vida actius i saludables en la realització d’activitats de caire esportiu, lúdic, inclusiu tant en l’àmbit de l’espai públic (parcs, places), com dels mateixos equipaments esportius i educatius (instal·lacions esportives, patis de les escoles i instituts, etc).

La regidora d’Esports de Mataró, Bea Delgado, posa de manifest que “es tracta d’un programa que va començar pas a pas, i que ara està tenint molt bona acollida i ja hi ha quasi més de 250 participants; i des de Mataró apostem perquè tingui continuïtat per no deixar ningú enrere, perquè l’esport és un element indispensable per la bona salut física i mental de la joventut així com un factor cohesionador en els barris de la nostra ciutat”.

L’objectiu principal del projecte és la de promoure i facilitar la pràctica esportiva no competitiva. L’esport és la base per poder obrir oportunitats de reincorporació als circuits socials i millorar la convivència comunitària. Les inscripcions s’han de fer online en aquest formulari perquè les places són limitades i per qualsevol dubte es pot contactar amb valonso@ajmataro.cat

More in Ajuntaments