Connect with us

El Masnou

Gran éxit de la Setmana Catalana

Club Nàutic El Masnou

El Masnou ha tornat a demostrar que és un municipi capdavanter en l’organització de grans esdeveniments esportius. La  Setmana Catalana, un magnífic botó de mostra

La Setmana Catalana de Vela d’enguany, organitzada pel Club Nàutic El Masnou, ha superat les expectatives tant en l’àmbit esportiu com organitzatiu. La suma de l’alta participació de diferents classes d’embarcacions, de l’alt nivell dels regatistes participants, la bona organització del Club i la indiscutible cooperació de tècnics, pares i regatistes han propiciat un exitós cap de setmana per a la vela catalana.

Esportivament parlant, el Club Nàutic El Masnou és una entitat reconeguda internacionalment tant pel seu model i projecte esportiu, com pel seu palmarès esportiu que converteix l’entitat en el club nàutic amb més medallistes olímpics i amb èxits que arriben a campionats mundials, europeus, estatals i nacionals.

La cooperació i el treball en equip van fer possible una magnífica organització tant a terra com a mar

Després de prop d´un any de treball, reunions, planificació i recerca de recursos,  va arribar el dia de donar el tret de sortida de la 30a edició de la Setmana Catalana de Vela. Va ser dissabte 9 de setembre, quan 349 embarcacions, prop de 500 regatistes i més de 200 acompanyants, es van trobar a la reunió de patrons programada de manera diària a la Base Nàutica. A nivell esportiu le proves van ser Excellence Cup d´Optimist, N-2 de 420 i Làser 4,7, Campionat de Catalunya de Làser estàndard, i també prova del calendari per a Patins i Creuers.

Dissabte la previsió de NE es va complir i la intensa primera jornada es va tancar sense incidències, però amb moltes embarcacions retirades, altres rescatades i només els més experts van gaudir de les dures ratxes de vent i onades que van arribar a superar els 25 nusos.

Diumenge el dia va ser assolellat i els regatistes van despertar amb una simpàtica actuació dels bastoners del Masnou. El vent del sud va fer que les embarcacions es fessin a la mar després d´un petit aplaçament a terra. La jornada va ser molt bona a l´aigua i es va poder competir entre 2 i 4 regates. En acabar, es va oferir un ranxo post regata i després va començar una divertida Beach Party al village del  Campionat.

349 embarcacions i prop de 500 regatistes van protagonitzar tres dies de màxim nivell competitiu

Dilluns 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, va ser el darrer dia de competició i es van decidir els podis del Campionat en els 5 camps de regata on es competia  (Optimist/Creuer/dobles/ individuals i Patins) i el vent de component NE va tancar un gran campionat.   La competició va finalitzar amb una emotiva entrega de premis a la seu social del club presidida pel President de la Federació Catalana de Vela Sr. Xavier Torres i la Presidenta del Club Nàutic El Masnou, Sra. Mª Glòria Aragó. Sense cap mena de dubte, un dels adjectius que millor resumeix aquesta 30a. edició d’un dels esdeveniments més econeguts de la vela catalana podria ser cooperació i el treball en equip.

La Setmana Catalana de Vela es va demanar a la Federació Catalana de Vela com a celebració del 50 aniversari de la inauguració de l´edifici social del CN Masnou, que vol donar les gràcies a totes les entitats, patrocinadors, col·laboradors, socis i Clubs Nàutics que han fet possible la complicada organització logística tant a terra com a mar.

Al website del Campionat www.scv2017nauticmasnou.cat es poden trobar tots els podis, fotos de la regata i entitats que han fet possible aquest repte. La directora esportiva, Mònica Azón, va destacar la bona feina d´equip realitzada, va felicitar l´alta participació dels regatistes i va agrair tots els agents, entitats i patrocinadors que van participar en la 30a edició de la Setmana Catalana de Vela.


Sopar de gala del 50 Aniversari

Durant tot l’any 2017, el Club Nàutic El Masnou ha anat celebrant el 50 aniversari de la inauguració de la seva seu social.

Tot i que els orígens del club es remunten a començaments dels anys 50, quan un grup d’amics, en el seu afany de reviure l’antiga tradició marinera de la vila, van pensar en la necessitat de crear un club per  facilitar la pràctica dels esports nàutics, aquest projecte no es va veure físicament consolidat fins el 17 de setembre de 1967, data en que fou inaugurat oficialment per les autoritats del moment, l’edifici de la seu social.

La importància d’aquest fet es cabdal per entendre una part de la història recent de la vila del Masnou, ja que la construcció del Club Nàutic El Masnou acabà provocant la construcció del Port Esportiu del Masnou, contràriament al que tradicionalment succeeix a altres municipis.

Durant la commemoració del 50 aniversari s’han dut a terme diferents actes i accions tant a nivell social com culturals i esportius, com la celebració de la Setmana Catalana de Vela 2017, Gran Premi Generalitat de Catalunya.

Com a punt final de totes les celebracions, el dissabte 16 de setembre es va dur a terme un sopar de Gala que va acollir a més de 150 assistents, on és va rendir homenatge i reconeixement als socis i sòcies fundadors encara vius que van rebre unes litografies del cartell commemoratiu de mans de la Sra. Aragó, presidenta del club, i del Sr. Alumà, autor de l’obra. En aquest mateix acte, institucions com la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Vela i l’ajuntament del Masnou, van retre reconeixement a l’entitat per la seva contribució en el món de la Vela i de l’esport a nivell internacional.


 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in El Masnou