Connect with us

Calella

IRONMAN i el Maresme un compromís indestructible

Text: David Giménez · Fotos: Carles Iturbe

Per sisè any consecutiu, la major franquícia mundial de triatló aterrarà a Calella per celebrar l’IRONMAN 70.3 Barcelona. El 19 de maig, gairebé 3.000 triatletes buscaran travessar la meta amb el Far de Calella de testimoni.

Per a molts habitants de Calella, d’altres poblacions del Maresme i del Vallès Oriental, s’ha convertit en una tradició veure passar esportistes amb exuberants bicicletes per les carreteres de la comarca, o veure’ls nedar al mar amb el neoprè. O, directament, sortir a animar-los el gran dia.

L’IRONMAN 70.3 aterrarà a Calella el 19 de maig amb la presència de 3.000 atletes arribats de tot el planeta

El 19 de maig tindrà lloc l’IRONMAN 70.3 Barcelona, on milers de participants s’enfrontaran a un repte estimulant i exigent que els portarà a nedar 1,9 quilòmetres, pedalar-ne 90 per un circuit d’alts i baixos amb 1.200 metres de desnivell positiu i, finalment,  córrer 21 més fins a trepitjar la catifa vermella de meta, a la mateixa platja de Calella.

Des de 2014, quan IRONMAN va aterrar a Catalunya de la mà dels germans Agustí Pérez i Jordi Pérez, la prova ha aconseguit enganxar a grans i petits, fer-los descobrir l’essència del triatló i generar un impacte econòmic gens menyspreable per al territori, que se situa entorn dels 10 milions d’euros.

La població de Calella es bolca any rere any animant els atletes

Un aparador internacional

Només cal mirar les xifres de l’edició d’enguany per constatar la repercussió internacional de la prova. El 73% dels inscrits són estrangers, amb França, Regne Unit i Itàlia com a països més representats, mentre que del total un 85% competiran en Grups d’Edat, que van dels 18-24 als 70-74 anys. I de mitjana, cada un d’ells passarà dues nits a la comarca, amb el benefici que suposa per al sector de la restauració.

I és que IRONMAN ha anat augmentant la seva presència en tot l’Estat amb noves proves, però la de Calella és la més veterana i, per a molts triatletes, un fix en el calendari. Un 63% d’atletes enquestats en l’última edició valora la prova amb un 9 o 10.

Un altre fet que demostra la feina ben feta de tot l’equip que encapçalen els germans Pérez és la significativa presència dels millors triatletes mundials del moment a Calella. Pel seu arc de meta hi han passat noms que parlen per si sols, com Jan Frodeno, Eneko Llanos, Frederik Van Lierde, Emma Pallant i el campió del món, Javier Gómez Noya, guanyador el 2018.

Com és habitual en cada edició, els primers classificats de la prova, així com els millors de cada categoria, obtindran una plaça per al Campionat del Món IRONMAN 70.3, que tindrà lloc a Niça el setembre. Així que ja saben. Si veuen un triatleta entrenar-se dur els dies previs o donar-ho tot el dia de la prova, sobretot no deixin d’animar-lo. Potser s’està jugant una plaça per al Campionat del Món. O potser, simplement, està a prop de complir un somni.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella