Connect with us

Esport Escolar

Jocs Escolars i Lliga Municipal de Futbol Sala

Dos programes esportius consolidats i incombustibles

Existeixen dos iniciatives esportives que es desenvolupen des de ja fa molts anys a Pineda de Mar. Es tracta dels programes dels Jocs Escolars i de la Lliga Municipal de Futbol Sala de Pineda. El primer compleix aquesta temporada 2017-18 la seva 33ª edició i encara conserva la seva essència original, tot i que la realitat del sistema esportiu local ha evolucionat enormement des dels seus orígens i el programa ha hagut d’anar adaptant-se a aquests canvis.

L’alcalde Xavier Amor en un acte dels JJEE

L’organització de l’esport extraescolar va encaminada bàsicament al foment, la promoció i la pràctica esportiva en edat escolar i sempre amb la vessant educativa com a eix principal. Com a projecte esportiu i educatiu, des del curs 1985-86, el Servei Municipal d’Esports pretén contribuir a la formació integral dels alumnes, afavorint l’adquisició dels valors constatables d’una educació permanent, salut, benestar fisiològic, eficiència física a la vegada que donar suport als centres escolars, reforçant la tasca del professor d’educació física, i implicant els nens i nenes de tal manera que faci que incloguin l’activitat física esportiva en la seva “forma de viure”.

Per aconseguir tot això, s’ofereix un programa d’activitats multiesportives de tres dies a la setmana en el que l’alumnat dels cicles inicial, mitjà i superior de l’etapa d’educació dels centres educatius primaris de Pineda de Mar gaudeixi d’un marc òptim per desenvolupar les seves capacitats físiques, cognitives i motrius. Aquesta oferta esportiva aglutina dintre del mateix programa l’educació física de base, la iniciació als esports d’equip, a l’atletisme i als esports de raqueta, així com una escola d’activitats coreografiades.

A més a més, els dissabtes es reserven per a la realització d’activitats al medi natural com per exemple activitats aquàtiques, nàutiques, de muntanya, sortides amb bicicleta, curses d’orientació i tastets d’esports com la petanca, les bitlles catalanes i els escacs. De manera alternada es desenvolupen les lliguetes d’esports d’equip entre centres escolars, afavorint d’aquesta manera el sentiment de pertinença a cada escola.

D’altra banda, la Lliga Municipal de Futbol Sala de Pineda és la protagonista de l’esport de lleure del municipi des de fa ja vint-i-vuit anys. En aquesta 28a edició que s’està desenvolupant en la present temporada, són 29 equips distribuïts en dos divisions, més de 400 participants, 14 partits setmanals en 3 pistes de futbol sala de manera simultània tots els dissabtes. Un programa esportiu global i que aglutina equips no només de Pineda, sinó també dels municipis del voltant.

Com a novetat de la present temporada, els campions d’ambdues divisions no només s’emportaran el trofeu de guanyador sinó que també rebran un premi de part de les dues entitats esportives de futbol sala del municipi, el Racing i el Club Futbol Sala Pineda. El Racing obsequiarà al campió amb una inscripció gratuïta a la Summer League que organitza l’entitat durant les 3 primeres setmanes de juliol al Pavelló Municipal de Can Xaubet, mentre que el Club Futbol Sala Pineda regalarà al campió una inscripció de franc per les “24 hores de futbol sala” que tindran lloc el proper divendres 6 de juliol, també a Can Xaubet.

En definitiva, nous incentius per augmentar la competitivitat dels equips i renovar l’interès de la competició.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Esport Escolar