Connect with us

Ciclisme

LA MONTALBIKE COMPLEIX 20 ANYS

L’últim diumenge de gener, dia 30, coincidint amb la Festa Major d’Hivern de Sant Vicenç de Montalt, tindrà lloc una de les proves ciclistes de muntanya (BTT) més esperades i prestigioses del Maresme: la Montalbike. Parlem de 37 quilòmetres de recorregut amb 1.550 metres de desnivell que transcorrerà per diferents paratges de SVM, Arenys de Munt, Arenys de Mar i Llavaneres. La sortida, com sempre, serà des de la zona esportiva i el Centre Cívic El Gorg.

No serà una edició més perquè la d’enguany compleix vint anys de vida, tota una efemèride que realça el treball, la il·lusió i l’esforç dels seus promotors i organitzadors, els components del Club Ciclista Xurribikers. Va ser fundat com a tal de manera oficial el 2006, ara fa quinze anys, però com a associació va començar les seves activitats el 1995: “Érem un grup d’amics del poble que teníem en comú l’afició per la bicicleta i fèiem sortides, pedalades populars i així va ser quan el 2002 ens vam proposar fer la primera Montalbike”, explica Vicenç Argelés, president del CC Xurribikers.

Organitzada pel CC Xurribikers, sortirà el 30 de gener coincidint, com sempre, amb la Festa Major d’Hivern del poble

L’èxit va ser sorprenent i va superar totes les expectatives en inscriure’s 356 corredors. El 2004 ja van ser més de 500 i pocs anys després, prop de 1.000: “Venia gent fins i tot de Múrcia a córrer la prova i de diversos pobles de Catalunya.

Es va fer molt popular i coneguda”, agrega Vicençs. Amb la nova normativa del departament de Medi Ambient de la Generalitat, la prova va quedar reduïda fins a un màxim de 500 ciclistes. Igualment, i per evitar més restriccions i el pagament de diferents taxes, l’organització ha decidit no passar per cap carretera ni espai natural.

El club va esgotar els primers 400 dorsals en tres dies d’una prova de 37 km de recorregut i 1.550 metres de desnivell

La prova, com cada any, mobilitzarà a més de 100 voluntaris, d’ells més de 40 controlant la muntanya i al capdavant dels diferents punts d’avituallament. Un esforç col·lectiu que caracteritza a la família del CC Xurribikers. El nom del club? Tot un homenatge a la història de Sant Vicenç de Montalt: “Fa molts anys hi havia al poble moltes vinyes i habitava en la zona un ocellet anomenat ‘Xurraví’, d’aquí ve que als habitants del municipi se’ls conegués amb el gentilici d‘els xurravins’. Vam voler sumar la paraula ‘xurri’ i la veu anglesa ‘bike’ per a unir els dos conceptes”, detalla el president d’un club que cada cap de setmana fa sortides en bicicletes, o bé per la muntanya, o bé per carretera. Un club que no té socis: “No, tothom és benvingut i pot col·laborar”, conclou.

La Montalbike 2022 va esgotar 400 de les 500 inscripcions en tan sols tres dies. Sens dubte, una prova ciclista BTT emblemàtica del Maresme.

More in Ciclisme