Connect with us

Ajuntaments

Cristian Garralaga, regidor d’esports de Sant Vicenç de Montalt

Nascut a Barcelona el 1975, Cristian Garralaga és empresari immobiliari. Va estudiar Direcció i Administració d’Empresa, a més de Disseny Gràfic. Viu a SVM des dels 23 anys. A més de regidor d’Esports, també és responsable de la cartera de Gestió Econòmica.

Quan va arribar al Maresme?

Vaig passar tota la meva infància i adolescència a Vilassar de Mar. Amb 23 anys, en tornar d’un any vivint a França per treball, vaig decidir independitzar-me i em vaig instal·lar a Sant Vicenç de Montalt buscant tranquil·litat.

I com es va involucrar en el món de la política?

Durant alguns anys vaig regentar una cafeteria i coneixia molt bé el pols ciutadà del poble. M’agradava la política i em vaig afiliar a Unió. El llavors president d’aquest partit, Antonio Maestre, em va proposar anar en les llistes en les municipals de 2015 fent coalició amb Convergència. Com és sabut, va haver-hi després una moció de censura a l’alcalde electe. Llavors es van córrer les llistes i vaig entrar com a regidor sense cartera.

“L’esport és una de les nostres grans prioritats”

Ara sí que la té…

Va desaparèixer CiU i vaig continuar amb Units per Avançar, entrant en el govern amb el PSC per al període 2019-2023. Era segon tinent d’alcalde portant les carteres de RRHH i Gestió Econòmica. Després de la dimissió de Sandoval i l’entrada com a alcalde de Víctor Llasera, del PdCat, ens quedem fora del govern perquè nosaltres havíem entrat en la llista al costat del PSC. No obstant això, dues setmanes després em va trucar el nou alcalde per dir-me que comptava amb mi, però com a independent, sense sigles. I va ser quan em va oferir ser regidor d’Esport i Gestió Econòmica.

I vostè feliç…

Sí, perquè la meva vocació personal és treballar per al meu poble i quina millor manera de fer-ho que des de l’ajuntament. A més, el món de l’esport m’apassiona des que era nen.

“Tenim un pressupost de 447.000 euros i cada any incrementem un 5% les subvencions a clubs i entitats”

Quins esports va fer?

Vaig jugar a futbol al Vilassar de Mar fins als vuit anys. Després vaig decantar-me pel tennis entrenant a l’escola el Tennis Mataró en l’època de Jordi Burillo i Julián Alonso. Ja d’adolescent em vaig aficionar molt a la vela, arribant a navegar un 470. Estava al CN El Balís. M’encanta la mar. I des de fa ja uns anys practico i competeixo en la modalitat de tir de precisió en el Club de Tir i Precisió de Granollers.

“Soc un gran amant de l’esport. Vaig fer futbol, tennis, vela i ara practico el tir de precisió”

Vaja, de la mar a les pistoles…

El faig des de fa quatre anys. També soc àrbitre a nivell comarcal. Uso la pistola estàndard, la de calibre 22 i la 9mm parabellum. Competeixo a segona divisió. És un esport molt estès a Catalunya i que exigeix molta concentració i responsabilitat.

Quina fotografia fa de l’esport a SVM?

Per a aquest govern l’esport és una de les seves grans prioritats. Destinem 447.280 euros l’any per a millorar i adequar instal·lacions i donar suport a les nostres entitats i clubs. L’anterior govern es va comprometre a pujar cada any un 5% les subvencions i nosaltres l’hem mantingut. Volem que a SVM es puguin practicar el nombre més gran d’especialitats esportives i fem tots els esforços possibles per a ajudar a organitzar tota classe de proves i campionats. Tenim la gran sort de comptar amb clubs i entitats molt proactives. En el municipi s’organitzen competicions que ja són emblemàtiques al Maresme, com la Montalbike o la Montaltrek.

Objectius a curt termini?

Construirem un rocòdrom per als que s’inicien en el món de l’escalada i volem també que es creï un equip de futbol femení. Ja hi ha nenes i noies que s’estan entrenant i la pròxima temporada serà una realitat. També canviarem les llums del camp de futbol, millorarem la piscina municipal i farem importants millores a la pista annexa. La tancarem i canviarem el terra perquè el patinatge, un esport amb molta tradició a SVM, pugui fer un salt de qualitat.

Una entrevista de Toni Frieros.

More in Ajuntaments