Connect with us

Arts marcials

Malgrat, capital del Kenpo Karate

El Pavelló Municipal d’esports de l’Avinguda Tarragona va acollir el primer Campionat de Catalunya, on van participar-hi més de 100 competidors

Espectacular kata amb arma

El passat mes de gener, Malgrat de Mar es va convertir a la capital del Kenpo a Europa amb la celebració del primer campionat de Catalunya d’aquesta especialitat, adscrita a la Federació Catalana de Karate. La competició, que va comptar amb el suport del Consell Català de l’Esports i la UFEC, va ser organitzada pel club Kenpo Karate de Catalunya i la Regidoria d’Esports de Malgrat de Mar al Pavelló Municipal d’Esports de l’Avinguda Tarragona.

Hi van participar més de 100 competidors, des dels 5 fins als 50 anys, en kata mà buida, kata amb arma, kata per equips, defensa personal, kumite semi contact i kumite full-kenpo. La prova va comptar amb tres experts àrbitres, entre ells el gran mestre Raúl Gutiérrez López, entrenador de grans personatges de tots els àmbits, cinturó negre i 10è Dan.

El Kenpo Karate de Catalunya, establert a Malgrat de Mar el 1980, va ser el pioner en la introducció d’aquesta especialitat al nostre país de la mà del seu director, Luis Pedro Rojas Torres, 7è Dan i prestigiós osteòpata, a més d’expert entrenador.

L’alcaldessa, amb el regidor i Raúl Gutierrez

El Kenpo Karate de Malgrat de Mar va ser qui va introduir aquest esport a  Catalunya el 1980, de la mà de Luis Pedro Rojas Torres

Els diferents tatamis distribuïts pel pavelló, que va gaudir d’una excel·lent entrada, van oferir una bonica coreografia i un dia ple de màgia, producte de les moltes hores d’entrenaments dels seus entusiastes practicants, que s’entreguen amb gran disciplina.

El Kenpo Karate és un art marcial i sistema d’autodefensa basat en principis i conceptes comuns de defensa i atac. Parlem d’un art marcial de tipus mixt que es caracteritza per l’ús de successions ràpides de cops de mans. Aquests cops tenen un doble propòsit, primer aclaparar el contrari i després tractar de garantir que almenys un cop hagi completat el seu objectiu, tot en una ràpida combinació de cops.

En l’escut d’aquest art marcial, conegut com ‘La Cresta’, apareixen dos animals. El tigre representa la força física, el poder i la valentia adquirida per l’alumne durant les primeres etapes de l’entrenament. El drac, per la seva banda, representa la cinquena essència, la fluïdesa i agilitat, així com la força espiritual i la intel·ligència emocional, que s’adquireixen a través dels anys de pràctica.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arts marcials