Connect with us

Arts marcials

Malgrat de Mar, seu del campionat d’Europa de combat Jiu-Jitsu

El campionat va acollir més de 400 esportistes de 16 països europeus i convidats d’Àsia i Llatinoamèrica

Malgrat de Mar es va convertir, entre el 13 i el 15 de maig, en l’escenari d’un altre gran esdeveniment esportiu, en aquest cas europeu, acollint la 6a edició del Campionat Europeu de Combat Jiu-Jitsu, una disciplina esportiva de contacte molt practicada en Europa.

Parlem d’una modalitat, segura i contundent al mateix temps, que ja ha atret milers de practicants a Espanya i molts altres països del món. Malgrat de Mar, com a seu oficial de Combat Jiu-Jitsu, va rebre més de 400 esportistes procedents de 16 paises diferents, tots ells d’Europa, i també convidats d’Àsia Central i Llatinoamèrica.

La competició és convocada per la Combat JuJutsu International Federation cada any en un país diferent, amb el propòsit de promoure i donar a conèixer aquesta disciplina esportiva que combina la tècnica i el contacte. La competició, per tant, no sols en una cita esportiva que reuneix esportistes i aficionats entorn del tatami – peça on es duu a terme combat-, sinó que serveix de suport als clubs, associacions, equips i competidors de cada país.

En aquesta ocasió, la prova – posposada dos anys consecutius a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19 – va arribar amb molta força i il·lusió, tenint en compte que els esportistes portaven preparant-se tot aquest temps per a competir.

En aquest cas, els 20 integrants de l’equip de competidors d’Espanya van participar com a representants de la Federació Espanyola de Jiu Jitsu i esports Associats (FEJJYDA) en coordinació amb l’associació de Combat Jiu-Jitsu España. Totes dues entitats porten treballant colze a colze per a la divulgació del Jiu-Jitsu en el seu vessant de contacte més pur des de fa més de 5 anys.

Tots els esportistes de l’equip van ser seleccionats per Luis Alterats, seleccionador nacional de Combat Jiu-Jitsu, que va elaborar la convocatòria en funció dels resultats obtinguts pels esportistes en les competicions anteriors. Els resultats han estat excel·lents per a tots els esportistes espanyols, aconseguint el subcampionat d’Europa.

Espanya es va proclamar subcampiona d’Europa en un esdeveniment on Ucraïna es va guanyar la solidaritat de tothom

La coordinació i organització de l’esdeveniment va ser gestionada íntegrament pel departament de Combat Jiu-Jitsu de FEJJYDA, concretament per Óscar Magro, vicepresident de la Federació, director nacional de CJJ a Espanya i president interí de la Federació Europea de Combat Jiu-Jitsu.

“Hem fet un gran esforç logístic i personal. Tot l’equip s’ha implicat al 100% per dur a terme un gran campionat i aconseguir que aquest esdeveniment, que marca la fi d’una pausa massa llarga, sigui memorable i marqui un precedent en l’estrena d’Espanya participant en un esdeveniment de la Combat Jiu Jitsu International Federation”.

Destacar la important participació i col·laboració, tant d’AFE Malgrat, gestionada per Álex Baena, com de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, que va apostar per la celebració d’aquest campionat europeu. No tan sols facilitant i posant a disposició les instal ·lacions municipals que es requerien, sinó també facilitant el viatge i l’estada de l’equip nacional d’Ucraïna, ara mateix vivint una crítica situació al seu país. Enorme gest de generositat i solidaritat per part de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

More in Arts marcials