Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

Marina Trail, la cursa més solidària

marina_trail_2022

L’esport maresmenc està d’enhorabona. Desprès d’un any d’absència per culpa de la pandèmia ( l’any passat es va fer de forma virtual), s’ha tornat a celebrar la Marina Trail, la cursa de muntanya de la Fundació PROIDE que integra els municipis de Premià de Mar, Teià i Premià de Dalt, i que va néixer de la iniciativa d’un grup de voluntaris de l’ONG Proide de l’Escola La Salle Premià, formada per professors/es, pares, mares i exalumnes, impulsats i il·lusionats pel Germà Joan Escalé, un enamorat de la Serralada i de la natura.

Aquestes persones, amants de l’esport, de l’acció col·lectiva de servei, i de la vocació solidària vers als pobles desafavorits del nostre món, van crear el 2013 aquesta cursa que ja des del primer moment va ser tinguda molt en compte en el calendari dels aficionats del running. Tots els fons recaudats en l’edició d’enguany seran destinats a la formació en nutrició i prevenció de la violència al Centre de Promoció Femenina a Antananarivo, capital de Madagascar.

Més de 250 atletes van participar en les dues curses, 21 i 12 km respectivament, a més de la Tracatrail per als més petits

marina_trail_ong_proide
La sortida va tenir lloc davant de la N-II i a prop de la platja de Premià de Mar.

La Marina Trail s’ha guanyat la fidelitat de centenars de corredors per la seva particularitat, ja que la sortida es fa prop de La Salle Premià, a escassos metres de la platja, i segueix el seu ascens fins a l’Ermita de Sant Mateu a 500 metres d’altura, en el terme de Premià de Dalt i que pertany a la Serralada de la Marina, part de la Serralada Litoral Catalana.

La prova, que es va dur a terme el diumenge 20, va consistir en dues carreres molt exigents físicament, una de 21 quilòmetres i una altra de 12. Enguany van participar en ambdues uns 250 corredors. Com mana la tradició, també es va celebrar la Tracatrail per als més petits, en la qual van prendre part al voltant de cent vuitanta nens i nenes.

L’ONG Proide de l’Escola La Salle Premià va organitzar la desena edició d’aquesta prova tan exigent físicament

marina_trail_serralada_marina
Els corriols de la Serralada de la Marina, un escenari idílic per còrrer.

Impecablement organitzada, la Marina Trail va comptar amb l’ajuda de més de cent voluntaris que es van repartir al llarg de tot el circuit, on es van ubicar diferents punts d’avituallament. A l’arribada, també a les portes del col·legi La Salle, els participants van tenir servei de fisioteràpia.

Uri Galvany i Roser Soriano van guanyar la cursa de 21 kilòmetres en homes i dones i la de 12 va ser per Pablo Llusia i Cristina Ramírez.

Fins l’any vinent!

marina_trail_la_salle_premia_mar
La Salle de Premià de Mar porta deu anys organitzant aquesta prova solidària.

More in Curses de muntanya i Muntanyisme