Connect with us

Calella

Marxa cicloturista Gran Fondo Calella Scott

Calella torna a ser un referent del cicloturisme

Diumenge 29 de maig va tornar a ser un dia molt especial per a Calella, que va acollir una prova cicloturista de primera magnitud, la Gran Fondo Calella Scott.

Una competició que va reunir a més de 600 esportistes que van participar en un dels dos recorreguts, un de 146 quilòmetres i un segon de 102, aptes tant per a professionals del ciclisme com per a aficionats amateurs.

LA MARXA va tenir dues distàncies, una de 146 quilòmetres i una altra de 102, amb sortida i arribada a Calella.

La prova llarga està batejada com “Cinc Estrelles” (Calella/Santa Fe del Montseny/Collformic/Calella) i la segona va fer el recorregut Calella/Coll de Santa Helena al Montseny/Calella.

Tant la sortida com l’arribada es van instal·lar a la Riera Capaspre i va comptar amb la presència de l’alcalde de Calella, Marc Buch i la nova regidora de Fires i Habitatge, Lucía Sánchez Vargas.

EL MONTSENY permet gaudir d’unes pujades difícils, alhora que unes vistes magnífiques.

David de la Plaza, d’Sports Event 360, l’empresa mataronina que ha organitzat brillantment la prova cicloturista, explica que “està dirigida a un perfil d’esportista amateur amb ganes de sumar quilòmetres en un entorn natural privilegiat”. Així és, una marxa on els participants van poder sentir la brisa de la mar Mediterrània de bon matí al arribar als millors ports, tant exigents com espectaculars, del parc natural del Montseny, per després tornar a la meta tocant pràcticament l’aigua del Mediterrani.

EL LLEGENDARI ‘Purito’ Rodríguez amb l’alcalde de Calella i la regidora Lucía Sánchez abans de la sortida

La prova, per cert, va recórrer alguns dels millors ports per on passa la Volta a Catalunya. Entre els participants hi havia el llegendari ‘Purito’ Rodríguez, considerat un dels millors ciclistes catalans de tots els temps. Un dels 18 corredors en la història a pujar al podi de les grans proves (Tour, Giro i Volta a España), diu de Calella que “a més de la seva platja, la seva gastronomia i que es pla, disposa d’unes muntanyes altes (el Montseny) a pocs quilòmetres de distància que la fa ideal per entrenar i per competir, una meravella”.

Aquesta primera edició de la Marxa cicloturista Gran Fondo Calella Scott segur que tindrà continuïtat l’any vinent.

Text de Gonzalo Rodríguez.

Fotos de Joan Maria Arenaza.

More in Calella