Connect with us

Calella

Una família anomenada UEH Calella

40 anys d’handbol

La Unió Esportiva Handbol Calella està d’enhorabona. Compleix quaranta anys, confirmant l’excel·lent tasca esportiva que van iniciar en el ja llunyà 1982 una sèrie de jugadors del Club Balonmano Calella. Carles Gómez va ser el seu primer president. Des d’aleshores, a poc a poc, el club ha anat creixent en nombre de jugadors i d’equips, fins a ser avui una entitat consolidada, reconeguda i admirada.

Un llarg camí, sens dubte, que ha tingut etapes molt diferents, però amb el mateix objectiu: que l’handbol sigui un esport arrelat a Calella. Un dels salts de qualitat més importants es va produir el 1985, quan la família García va entrar en el club i també es va convertir en el principal patrocinador: “Instal·lacions Andrés SA”. El progenitor com a màxim responsable i els seus tres fills, Andrés, Pedro i David, van donar al club un altre dinamisme. Va ser un període en el qual es va apostar per la creació de l’Escola i pel torneig internacional d’handbol, que el 1992 va arribar a ajuntar a Calella a 204 equips de tot Europa.

“El nostre objectiu és la formació de jugadors des de l’Escola i anar pujant a poc a poc”, afirma el seu president, Andrés García”

Pocs anys més tard, amb la incorporació de David Pagés com a responsable tècnic, el primer equip va ascendir a Segona Catalana, després a Primera Catalana i finalment va disputar la fase d’ascens a Primera Nacional. Al capdavant de l’entitat estava Enric Barceló, però sempre amb el suport de la família García.

Andrés García fill va assumir la presidència en la temporada 2016-2017 en un moment dolç per a l’entitat. El primer equip va conquerir el títol a Primera Catalana sénior, aconseguint l’ascens a Lliga Catalana, màxima categoría de l’handbol català, i que va guanyar el curs 18-19, classificant- se per a les fases d’ascens a Nacional. Un any abans, l’infantil masculí es va proclamar campió de 1a. Catalana.

L’entitat calellenca celebra aquesta temporada els seus 40 anys en un dels millors moments de la seva història

UEH Calella a l’actualitat

Sanejat econòmicament, la UEH Calella té molt clar que ha d’apostar per la formació: “Volem fer les coses bé, que els nostres jugadors i entrenadors se sentin ben tractats en tots els sentits”, manifesta Andrés García. En l’actualitat, el club compta amb 130 fitxes federatives i un important grup d’entrenadors. Destaca l’Escola, amb prop de 50 nens i nenes després d’una campanya de captació en els col·legis de Calella, on l’handbol és un esport tradicionalment molt arrelat, i d’establir una quota anual pràcticament simbòlica de 30 euros.

“Dins del Maresme som una illa. Els clubs més pròxims són Fornells a Girona i Mataró, així que no és fàcil que vinguin jugadors d’altres municipis, per tant, hem d’incorporar-los del nostre planter”, afirma el president.

Orgullós de la seva escola, dels seus vuit equips de competició i de l’Specials, que juga cada quinze dies la lliga ‘Demanoenmano’. Tant el juvenil com l’infantil estan fent una magnífica lliga, però pujar de categoria no és l’última finalitat: “Volem anar a poc a poc. S’ha demostrat que sense presses, amb una bona filosofia esportiva, es pot arribar molt lluny”, destaca Andrés García, molt feliç per l’ambient familiar que es respira en el club i la legió d’aficionats que arrossega en tots els partits.

Quaranta anys fent molt bé les coses i que s’han celebrat amb la presentació oficial de tots els equips de la temporada 21-22 en la qual va ser present l’alcalde accidental de Calella, Marc Buch.

More in Calella