Connect with us

Calella

Noces d’or d’un gran club, el gran referent de Catalunya

Calella pot presumir de comptar amb un dels clubs esportius més importants de Catalunya i d’Espanya: el Club Tennis Taula Calella, que està en plena celebració de les seves noces d’or. Cinquanta anys d’existència que tenen un denominador comú: Jaume Puig i Tomàs, ‘alma mater’ de l’entitat. Fundador, entrenador i president.

Tot va començar al Centre Parroquial de Calella amb una sola taula, esport que llavors es coneixia com ‘ping pong’: “El club va néixer el gener de 1968 amb només cinc jugadors i als pocs anys vam aconseguir l’ascens a 2a territorial. Vam créixer ràpidament, sobretot a l’escola base. Per al club va ser molt important organitzar l’Open Internacional d’Espanya de 1979 al Pavelló Municipal. Ens va donar molta visibilitat. Era evident que necessitàvem noves instal·lacions i va ser així com l’ajuntament ens en va cedir unes de noves al soterrani de la Fundació Félix Llobet el 1982”, ens explica Jaume Puig.

La gran tasca que estava portant a terme el Club li va valer un important reconeixement dels organismes federatius, ja que des de 1992, el CTT Calella és reconegut com a Centre de Tecnificació d’aquest esport, honor que només tenen a Catalunya els clubs de Ripollet, Falcons de Sabadell, Tarragona i Borges Blanques.

Per a l’entitat presidida per Jaume Puig, l’any 2003 va ser crucial en la història del club: “Ens traslladem a la primera planta de la Fàbrica Llobet, on ja no hi havia les columnes que teníem al soterrani. Això ens va permetre fer un salt qualitatiu i quantitatiu extraordinari”.

Calella, avui, és el club de Catalunya que compta amb més metres quadrats d’instal·lacions i més nombre de taules. Una sala principal de 600 metres quadrats i una altra sala contigua de 400 metres. En total, mil metres quadrats. Hi ha 16 taules per poder competir simultàniament i 8 taules més per a entrenaments o stages. 24 en total. Una xifra fantàstica. El club compta avui dia amb 180 socis més cent col·laboradors. Aitor Puig, fill de Jaume Puig, és el director del centre. També compten anb Jessica Hernández com a entrenadora del primer equip i secretària. La jugadora internacional sèrbia Gabriela Feher, una de les millors palistes del món, va ser fitxada a la temporada 10-11 per jugar amb el primer equip i també com a entrenadora d’elit. També fa una feina molt important l’Albert Arcos, jugador del primer equip i encarregat de la logística del club. Tots quatre, al costat de Jaume Puig, formen els quatre pilars bàsics d’un club que ja compta amb 60 nens a la seva escola.

Jaume Puig, per cert, és campió d’Espanya de veterans de la seva categoria, va ser seleccionador espanyol en un campionat del món disputat a la Xina i durant dotze anys va exercir com a primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Calella, on és tota una institució.

Els títols que ha aconseguit el club al llarg d’aquests cinquanta anys són incomptables, encara que Jaume Puig, en un exercici de paciència infinita i lliurament sense límits, ho té tot fotografiat i documentat a les parets i vitrines del club, que també és un autèntic museu.

Sens dubte, les dues Copes de la Reina guanyades el 1993 i 2017 són els títols més importants del club que ha estat elegit aquest any per la Federació Espanyola com el millor club femení d’Espanya, ja que va obtenir el títol tant en categoria absoluta com en categoria Juvenil. A més de Gabriela Feher, també l’Alba Fernández (campiona d’Espanya sub-23 tot i ser juvenil) i Sofia Xuan Zhang (campiona juvenil i sub-23) són les palistes més destacades del club i habituals integrants dels diferents equips de la selecció espanyola de tennis taula.

Jaume Puig mira enrere i s’emociona: “Són cinquanta anys d’història i estem molt orgullosos del que hem aconseguit gràcies a l’esforç i la il·lusió de tots. El 2019 farem una exposició fotogràfica per commemorar les Noces d’Or i organitzarem diferents campionats de Catalunya i Opens”.

Felicitats!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella