Connect with us

Hoquei Patins

Oriol Llenas no para de crèixer: campió d’Europa Sub 23

L’esportista de Vilassar de Mar, que va arribar al Barça en edat infantil, continua vivint a La Masia i tot just acaba de guanyar l’Europeu sub 23 amb la selecció espanyola

Als seus 21 anys acabats de fer, el vilassarenc Oriol Llenas Bladé continua creixent en un esport, l’hoquei patins, on ja ha aconseguit arribar a l’elit, l’OK Lliga. Ho està fent aquesta mateixa temporada defensant els colors de l’Igualada HC, equip al qual està cedit pel FC Barcelona.

Una temporada molt especial perquè ha tornat a sumar al seu gran palmarès un nou èxit amb la selecció espanyola, el Campionat d’Europa Sub 23: “No puc demanar més. He anat tres vegades amb la selecció i he guanyat l’Europeu Sub 17, el Mundial Sub 19 i ara aquest europeu celebrat a Paredes (Portugal)”, destaca el maresmenc, que va marcar el primer gol de la final per Espanya.

Està cedit aquesta temporada a l’Igualada HC pel FC Barcelona, amb el qual va debutar a l’OK Lliga i Lliga Catalana fa dues temporades

L’Oriol està compaginant els seus estudis de doble grau d’Economia i Estadística a la UB amb la seva passió des que va néixer, seguint els passos del seu pare. A més, viatja diverses vegades per setmana amb cotxe a Igualada per entrenar i jugar amb l’equip de l’Anoia, que ha aconseguit ficar-se en els play off per lluitar pel títol: “Arribar i consolidar-se en el primer equip del Barça és molt complicat perquè el nivell de la plantilla és altíssim, així que vaig acceptar la proposta del club per a anar cedit a l’Igualada, on puc continuar creixent, millorant i tenint minuts”.

El 20 d’agost de 2021, l’Oriol va fer realitat el somni de la seva vida des que va entrar a formar part del FC Barcelona en edat infantil: “Passar per totes les categories del club fins a arribar a debutar en el primer equip, va ser un somni fet realitat. No oblidaré mai l’oportunitat que em va donar Edu Castro, l’entrenador que, curiosament, va ser qui m’havia fitxat pel Barça sent un nen. Va ser, segurament, el dia més especial i feliç de la meva vida”, explica emocionat.

Oriol va jugar els seus primers minuts a la Lliga Catalana davant l’Igualada, el seu actual club, quan el Barça perdia 0-1. Va tenir l’honor de fer el 2-1. Va arribar a disputar partits de Lliga Catalana aquesta temporada i va disposar dels seus primers minuts a l’OK Lliga a la pista del Voltregà. “Sens dubte, jugar a l’Igualada ha estat un pas endavant en la meva carrera esportiva per continuar formant-me”, comenta l’Oriol, molt content de continuar vivint a La Masia, la residència de jugadors del FC Barcelona des d’on viatja a Igualada per a entrenar i disputar els seus partits a les ordres de Xavier García, on malgrat la seva joventut i de complir la seva primera temporada ja és el tercer màxim golejador de l’equip i igualment el tercer jugador amb més minuts. El futur de l’Oriol passarà sí o sí per seguir a l’elit de l’hoquei patins: “A final de temporada tornarem a parlar amb el Barça. En principi la cessió és per dues temporades”.

More in Hoquei Patins