Connect with us

Ciclisme de muntanya

Passió per la bicicleta

La Mountain Bike segueix sent la més venuda: 491.271 unitats l’any passat a tot Espanya

El ciclisme, en les seves diferents modalitats, és el quart esport més practicat a Espanya i a Catalunya, solament superat pel futbol, la gimnàstica i el running. Així es desprèn de l’enquesta d’hàbits esportius 2016 realitzat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. El 10,3% de les persones que practiquen algun esport setmanalment, es decanta pel ciclisme.

Hi ha dos indicadors més que confirmen al ciclisme com un dels esports més presents en la societat espanyola i catalana. Compta amb 3.575 clubs federats en l’àmbit nacional, dels quals 632 estan a Catalunya. Només les federacions de futbol i caça superen l’esport de les dues rodes. I és en aquesta estadística on el ciclisme emergeix com a gran triomfador. De les persones que disposen d’algun tipus d’equipament esportiu en les seves llars, el 63% té una bicicleta, molt per sobre de la raqueta de tennis, de la pilota de futbol o d’un tauler d’escacs.

El 78,6% de les vendes totals es realitzen a botigues especialitzades

Amb aquests antecedents no ha d’estranyar-nos que la bicicleta s’hagi convertit en una potent indústria. En 2016, les vendes totals del sector d’articles esportius van aconseguir els 6.593 milions d’euros. D’aquesta xifra, 1.548,8 milions d’euros van pertànyer a les vendes del mercat del ciclisme, el percentatge més gran (23,49%) entre totes les modalitats esportives, per damunt fins i tot d’esports tan mediàtics com és el futbol.

El ciclisme és el quart esport més practicat a Espanya, només superat per futbol, gimnàstica i running

La bicicleta tot terreny (mountain bike) continua sent la que més es ven, amb 491.000 unitats en 2016, si bé el seu creixement s’ha encongit en benefici de les de carretera i, sobretot, de les elèctriques, que han experimentat un increment del 63,66% en vendes d’un any per a un altre. En aquest apartat cal destacar que el 78,6% de les bicicletes que es venen a Espanya es fan a través de les botigues especialitzades, ja que el client valora l’alt grau de coneixement d’aquests establiments.

La passió per aquest esport fa que estiguem davant d’una indústria de fort múscul econòmic, com es demostra amb el nombre d’empreses que operen en el sector de la bicicleta, que s’ha incrementat en els últims cinc anys en més d’un 16%, aconseguint les 393 companyies. En 2016 es van crear 56 noves empreses, lligades al material del bike.

Estadístiques de vendes de bicicletes a Espanya

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ciclisme de muntanya