Connect with us

Calella

Pedro Gabriel, ull clínic Subcampió d’Espanya i 11 vegades campió de Catalunya de Pistola Arma Curta

Calellenc d’adopció, va arribar al tir olímpic amb 34 anys, aconseguint en un temps rècord ser internacional amb l’equip nacional espanyol. Ha estat 11 vegades campió de Catalunya d’aquest esport de punteria, precisió i nervis d’acer. Treballa a la Creu Groga de Calella.

No t’ha anat gens malament…

Vaig començar a treballar amb un entrenador, em va veure qualitats per al tir i a l’any següent em va inscriure en el Campionat de Catalunya… que vaig guanyar! Un any després vaig participar en el Campionat d’Espanya, vaig quedar entre els cinc millors i el seleccionador nacional em va convidar a les concentracions.

Una història d’èxit…

Tot va venir molt de pressa. El 2009 vaig ser subcampió d’Espanya i aquell mateix any vaig debutar amb l’equip nacional després de passar algunes temporades a la Residència Blume de Madrid. Vam ser campions per equips de pistola de velocitat de 2010 a Alemanya.

“El meu somni és poder crear un club a Calella de tir d’aire comprimit”

El tir olímpic té moltes modalitats…

Així és, sis en total (plat, precisió, armes històriques, recorreguts de tir, alta precisió i F-Class). Jo em vaig especialitzar en precisió, arma curta. I dins d’aquesta modalitat hi ha pistola de 9 mm, Pistola Foc Central (32 mm), pistola calibre 22 (precisió i velocitat) i pistola d’aire comprimit.

Un exemple…

En pistola velocitat s’utilitza una pistola de calibre 22, es dispara sobre 5 blancs diferents de 50 cm de diàmetre, dividits en zones de puntuació de 5 a 10 punts, i situats a 25 m en una galeria a l’aire lliure. La competició es desenvolupa en dos dies; cada dia es tiren 7 sèries (una sèrie de prova, dues en 8 segons, dos en 6 segons, i dos en 4 segons) de 5 trets cadascuna (un per blanc). Els sis millors disputen una Final Olímpica que consisteix en 4 sèries de 4 segons.

Quan parles de segons, a què et refereixes?

És la seqüència de temps que tens per a disparar a tots els blancs.

Quant pesa una pistola?

Les nostres, entre un quilo i quilo dos-cents grams.

T’hem vist en fotos amb un ull tapat i una lupa en l’altre…

L’ull esquerre, efectivament, està tapat. En el meu cas, el dret és l’ull director. La lent està graduada perquè vegi amb total nitidesa l’espiell frontal de la pistola. De fet, la diana la veiem borrosa, tan sols és un punt negre al lluny.

Quines virtuts cal tenir per a ser un bon tirador?

És un esport que no té edat. Destacaria la sang freda, concentració, constància, tècnica i un cap molt ben moblat. Per això dic que és un esport que té moltes qualitats que també et serveixen per a la teva vida diària.

És important la psicologia?

Molt. He treballat amb Albert Viadé, psicòleg de Blanca Fernández Ocha i Valentí Massana. Amb Viadé he fet estudis miogràfics, rutines de relaxació per baixar pulsacions i poder controlar la ment.

Al Maresme no hi ha moltes instal·lacions de tir…

No, només hi ha el club de Mataró. Si no, has de marxar a Granollers, Girona o Barcelona, que és on vaig jo a entrenar.

“El tir olímpic és un esport molt complet, tant mentalment com físicament”

Tens un projecte per a Calella…

Sí, fa uns anys el vaig presentar al regidor d’Esports, però no ha avançat. El meu somni és fer un club de tir d’aire comprimit, no de pistola, perquè és molt més fàcil a l’hora d’obtenir llicències i permisos. Ja no depens de la Guàrdia Civil, només de la policia local. Les condicions de seguretat són mínimes i amb una sala entre 100 i 200 metres ja pots començar.

És un esport perillós?

En absolut. Està molt controlat i hi ha moltes mesures de seguretat. És un esport que et dóna moltes satisfaccions personals. Potencia la teva seguretat, autoestima, concentració i ajuda a tenir un bon to muscular, sobretot en cames i braços.

Tornaràs a competir?

Sí, el meu desig és recuperar el nivell que tenia abans i tornar a l’alta competició.

Sort!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella