Connect with us

Ciclisme de muntanya

Premià de Dalt es fa un lloc a l’esfera internacional

La nostra comarca té el privilegi d’organitzar anualment importants competicions esportives, tant internacionals com nacionals, sent una de les més actives de tot Catalunya. El municipi de Premià de Dalt s’ha convertit en una destinació obligada per als millors riders del planeta

Així és, el Happy Ride Weekend, la competició ciclista de BMX i MTB,  s’ha convertit en la cita per excel.lencia dels millors ‘rides’ del planeta. Una espectacular prova de tres dies de durada que posa a Premià de Dalt en el mapa mundial i reforça a la Poma Bikepark com un dels millors recintes del planeta.

La competició es va celebrar els dies 17, 18 i 19 de novembre i durant aquestes tres jornades van passar per la Poma prop de 5.000 persones, la gran majoria procedents d’altres municipis, comarques i fins i tot de l’estranger, atrets tots per l’espectacularitat de les tres competicions que es disputaven: Dirt Jump, Pump Track i Dual Speed&Style.

Més de 4.500 afeccionats i ‘rides’ de 14 països van ser els protagonistes en el BikePark La Poma

Els entesos en la matèria no van voler perdre’s les acrobàcies de corredors de renom mundial que van acudir a Premià de Dalt per tancar la temporada ciclista participant en la gran festa que és la Happy Ride Weekend. Parlem, entre altres, d’Andreu Lacondeguy, ‘rider’ de Llinars del Vallès i guanyador de la Xarxa Bull Rampage 2014; Adolf Silva, barceloní i autor del primer triple ‘backflip’ de la història sobre una bicicleta de ‘slopestyle’ MTB; Sergio Layos, madrileny guanyador de nombroses competicions internacionals de BMX i conegut rider de l’escuderia Red Bull; Nicholi Rogatkin, nord-americà campió del món de la FMB 2016; el suec Max Fredriksson, un dels joves més destacats del moment, així com Tom Isted i Tom Reynolds (britànics), el rus Pavel Alekhin, l’eslovè Jani Fucka i els francesos Antoni Villoni i Adrien Loron, aquest últim campió del món de Pumptrack.

L’espectacle va començar divendres a la tarda, quan es va celebrar el Dual Speed & Style durant el qual vam poder gaudir de llegendes del MTB batent-se cara a cara. Una de les curses més emocionants va ser la d’Andreu Lacondeguy contra el mític Manel Ibars. Però els vencedors van ser el suec Max Fredriksson seguit pel francès, campió del món de Pumptrack, Adrien Loron, i en tercera posició l’eslovè Jani Fucka. El Dual Speed & Style combina la destresa d’un circuit curt, explosiu de salts i revolts on es premia tant el temps de realització com les figures realitzades en cada salt. Competeixen dos ‘rides’ al mateix temps.

El dissabte es va despertar amb la competició de Pumptrack,  oberta a tothom, des de nens menors de 9 anys fins a professionals. En aquesta ocasió si que Adrien Loron va dominar la pista, seguit de Maximilian Gast i Guillume Rimbert. Un Pump Track és, en un context esportiu, un circuit, generalment de petites dimensions, que podem recórrer completament amb una bicicleta sense la necessitat de donar pedals; impulsant-nos solament mitjançant la inèrcia adquirida en els salts i peralts del circuit i la mateixa habilitat del ciclista. Bernat Rigau, el francès Edgard Briole i el rider vasco Arkaitz Armendariz van ser els millors riders de BMX amateur; i en Sergio Lopez, en Matias Gomes i en Diego Solans els millors aficionats de MTB.

L’esperat show del Dirt Jump

La prova estrella de la Happy Ride Week, el ‘Dirt Jump’ i tots els seus shows associats es van viure en la jornada del diumenge. L’espectacle va començar amb el “Hit the Buff Bell”, en el qual es va col·locar una campana en un dels salts i els riders havien de fer-la sonar en combinació amb els seus trucs. El francès Loic Esteve va fer un espectacular 360º tocant la campana que li va permetre portar-se el premi especial a casa.

Aquesta exhibició d’acrobàcia va donar pas a la gran final de BMX, en el qual el local Ricard Grimal va ser la gran sorpresa quedant en tercera posició. Sergio Barroso es va portar la pala de plata i l’incomparable rider madrileny de Red Bull Sergio Layos es va fer amb la pala d’or.

Tot seguit va començar el ‘Red Bull Best Air’, una prova en què es valorava l’altura dels riders en el ‘quarterpipe’. Fàcil d’entendre: qui més alt vola, guanya. En aquest cas, Sergio Layos tampoc va tenir rival, i amb 3 metres i 80 centímetres d’altura, va guanyar un altre trofeu.

Durant la gran final de MTB, 24 riders van haver de demostrar que eren els millors. L’americà Nicholi Rogatkin es va fer amb la victòria seguit del seu amic suec Max Fredriksson, però la gran sorpresa la va donar el rider de Dresssome de la Batlloria del Vallés Oriental, Marcel Durbau, que contra tot pronòstic va aconseguir fer-se amb el tercer lloc i desbancar a molts dels riders convidats.

Campions del món, com l’americà Nicholi Rogatkin i el francès Adrien Loron, es van sumar a la festa

Finalment, el plat fort de la competició-exhibició va ser el “Cash for Tricks” i el “Best Trick”. És en aquest moment de la nit que l’esperit del Happy Ride Weekend cobra vida i per el qual tots els riders ho donen tot per intentar demostrar el seu millor repertori de trucs i emportar-se la recompensa. Cada nou truc, espectacular i ben fet els feia guanyar 20€, i el millor de tots també es va emportar el premi al Best Trick, que va ser un ‘Frontflip Cliff Hanger’ de Bienvenido Aguado.

El regidor de Turisme de Premià de Dalt, Carles Medina, el regidor d’Esports, Antoni Losan, i el mateix alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, van ser els encarregats de lliurar els premis, al costat de l’equip de Red Bull,  Buff i ColaCao. En total es van lliurar 2.500€ en metàl·lic i molts regals proporcionats per les marques patrocinadores. Per a Josep Triadó, l’alcalde de la vila,  “el Happy Ride Weekend és la millor aposta que podem fer per l’esport com a eina de transformació social i promoció del poble”.

La festa del 10è aniversari no va acabar aquí, l’equip de Carns Laura Catering va oferir un gran pastís per a tots els assistents i literalment va ploure el  cava sota les llums d’un gran espectacle de pirotècnia. Va ser el final perfecte de l’esdeveniment favorit dels riders més destacats del món, ja que és l’últim de la temporada i té un esperit familiar únic que se celebra en les espectaculars instal·lacions del BikePark La Poma. Un circuit que s’ha consagrat com un dels millors del món, com reconeix l’exitós i experimentat rider Sergio Layos: “És fantàstic acabar l’any a La Poma, un circuit espectacular”.

Premià de Dalt ja és una destinació esportiva de primer nivell mundial pel que fa a aquesta especialitat esportiva.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ciclisme de muntanya