Connect with us

Calella

Calella serà l’escenari del segon triatló més gran d’Europa amb el Qatar Airways IRONMAN Barcelona i l’IRONMAN 70.3 Barcelona

Gairebé 5.000 triatletes participaran aquest diumenge 1 d’octubre en una prova que l’any vinent celebrarà el desè aniversari

Aquest diumenge 1 d’octubre Calella (el Maresme) serà de nou el gran escenari del Qatar Airways IRONMAN® Barcelona i l’IRONMAN® 70.3® Barcelona, amb la presència de gairebé 5.000 participants en les dues distàncies.

Una xifra que converteix aquesta prova en el segon festival de triatló més gran d’Europa, després de l’IRONMAN Emilia-Romagna i IRONMAN 70.3 Emilia-Romagna celebrat fa dues setmanes. La costa nord de Barcelona s’omplirà de nou d’amants del triatló per gaudir de la novena edició d’aquest esdeveniment esportiu.

Una prova de renom internacional

Les xifres de participants per competir a Calella tenen una gran presència d’atletes internacionals que venen atrets pel nom que s’ha guanyat aquesta prova. En concret, en el Qatar Airways IRONMAN® Barcelona hi haurà un total de 2.800 triatletes, 91% dels quals són estrangers de fins a 85 nacionalitats diferents.

El Regne Unit és el país que més inscrits aporta, amb un 25,5%, seguit de França amb un 9,6%, Alemanya amb un 6,6% i Itàlia amb un 5%. Per una altra banda, aquesta distància comptarà amb un 9% d’espanyols i un 13,3% de participació femenina.

A l’IRONMAN 70.3 Barcelona hi haurà gairebé 2.000 triatletes, amb un 83% de participació estrangera de 85 nacionalitats diferents. En aquest cas els britànics també seran majoria amb un 20% dels inscrits, per davant del 17% d’atletes de nacionalitat espanyola. La xifra de dones triatletes en aquesta prova s’eleva fins al 24%. L’èxit d’inscripcions es fa notar entre els col·lectius de triatletes, amb la presència de 496 clubs de triatló diferents.

Respecte a l’edició anterior, Qatar Airways IRONMAN® Barcelona té un 85% de nous inscrits i un 46% dels que hi participaran ho faran per primer cop en una distància IRONMAN®. Un 15% dels triatletes presents en aquest esdeveniment són repetidors.

L’ambient i el recorregut, dos dels punts forts

El recorregut dissenyat per aquesta prova continua sent un any més un dels principals al·licients per a la crida de participació internacional. Els triatletes faran la sortida diumenge a primera hora del matí des de la platja, creuant un túnel ple amb les seves signatures abans d’entrar a l’aigua del mar Mediterrani.

El segment de bicicleta torna a ser un dels més ràpids de la categoria IRONMAN®, ja que la major part del recorregut transcorre per la carretera N-II amb poc desnivell i molt adequat per fer un bon temps.

Finalment, el circuit de cursa a peu té un traçat molt ambientat perquè els triatletes puguin sentir de ben a prop l’escalf que transmeten els aficionats que animen durant tot el passeig marítim des de Calella fins a Pineda de Mar. No serà menys l’arribada, amb una de les millors finish line de tot el continent europeu, gràcies a les grades plenes de seguidors per rebre a tots els corredors que creuin la meta del Qatar Airways IRONMAN® Barcelona i de l’IRONMAN 70.3 Barcelona.

Ramon Arroyo torna a competir a Calella

L’edició d’enguany de l’IRONMAN® 70.3® de Barcelona comptarà amb la presència de Ramon Arroyo, un atleta basc que va ser diagnosticat amb esclerosi múltiple quan tan sols tenia 30 anys. La seva història de superació personal va inspirar la pel·lícula ‘100 metres’ on l’actor Dani Rovira va donar vida a la gran pantalla a Arroyo.

El basc torna deu anys després a Calella per reviure les sensacions al lloc “on va començar gairebé tot”. El 2013 ja va superar els 3,86 quilòmetres de natació, 180 quilòmetres de ciclisme i 42,2 quilòmetres de carrera que es fan a la prova. Ara serà de nou, amb molta il·lusió, a la línia de sortida per completar en aquesta ocasió un IRONMAN® 70.3® Barcelona que serà tot un repte per Arroyo i un exemple per a tothom per la seva determinació i passió per l’esport.

Regatistes de la Copa Amèrica

En cada prova de triatló de llarga distància és habitual trobar tantes històries com participants té la cursa. Calella no és un excepció, i entre els inscrits hi ha atletes reconeguts en altres esports, com per exemple els dos regatistes de l’INEOS TEAM (Ben Cornish i Luke Parkinson) de la prestigiosa Copa Amèrica de Vela que se celebrarà a la capital catalana l’any vinent.

Un 2024 que també acollirà l’efemèride del 10è aniversari del Qatar Airways IRONMAN® Barcelona, un esdeveniment que ha disputat any rere any, des del 2014, el triatleta de 67 anys, Carles Mitjà, que també serà de nou a la sortida aquest diumenge.

10IronWomen, un club inspirador per a les dones

Tampoc no faltarà a la cita de l’1 d’octubre el 10IronWomen, un TriClub creat per inspirar a les dones a participar en triatlons de llarga distància. El TriClub 10IronWomen va sorgir el 2018 al Regne Unit com un grup de deu amigues que es van proposar completar el Qatar Airways IRONMAN® Barcelona l’any 2019 i van compartir el seu progrés en els entrenaments a través de les xarxes socials.

En els últims quatre anys ha crescut fins a convertir-se en un club de triatló amb més de 50 membres, convertint-se en el club més gran que participarà en aquest esdeveniment. Les integrants, amb edats compreses entre els 21 i 56 anys, provenen de diverses professions i països, però comparteixen l’ambició de reduir la bretxa de gènere en triatlons de llarga distància, amb l’esperança d’augmentar la representació femenina en aquestes carreres.

Font i fotos: The IRONMAN Group

More in Calella