Connect with us

Ajuntaments

El Pumptrack de Sant Vicenç ja és una realitat!

Sant Vicenç de Montalt ja compta amb un nou atractiu de primer nivell que permet ampliar i nodrir amb nou contingut l’oferta ludicoesportiva que s’ofereix al municipi al llarg de tot l’any. Es tracta d’un Pumptrack, un circuit amb revolts peraltats, salts i petits desnivells per tal que persones de totes les edats en puguin gaudir amb vehicles amb rodes i sense motor, com ara bicicletes, BMX, patins, scooters, skates…

La principal característica d’aquesta instal·lació és que permet mantenir-se en moviment sense pedalejar o donar-se impuls, només amb la inèrcia dels salts i la pròpia habilitat de les persones usuàries. Impulsat per la Regidoria d’Esports, s’ha construït a la riera del Gorg, ampliant així la zona destinada a la pràctica d’activitat a l’aire lliure.

LA MODERNA instal·lació ha tingut un cost de 110.000 euros.

La inauguració del circuit de Pumptrack va tenir lloc l’ 11 d’agost, i va comptar amb la presència de l’alcalde, Victor Llasera, i del regidor d’Esports, Cristian Garralaga, que van estar acompanyats d’altres membres del consistori santvicentí. L’equipament, que ja es troba plenament operatiu i funcional, ha estat testat i practicat per molts infants, joves i veïns i veïnes del municipi que van assistir a l’acte d’inauguració. Aquest Pumptrack ja està considerat un dels millors de Catalunya.

Situat a la riera del Gorg, s’ha construït amb l’objectiu d’ampliar aquesta zona lúdica i esportiva i promoure l’activitat a l’aire lliure

JA ESTÀ considerat un dels millors pumptrack de Catalunya.

L’entrada en funcionament d’aquest circuit suposa també l’aplicació d’una normativa que cal complir per garantir la seguretat de les persones usuàries. En aquest sentit, no en poden fer ús els menors si no van acompanyats dels pares o tutors i és obligatori l’ús del casc.

Resta prohibida l’entrada de vehicles a motor, l’accés a peu a l’interior del circuit sense causa justificada i l’entrada d’animals. Tampoc es permet transitar-hi en sentit contrari. L’incompliment d’aquestes normes pot comportar l’expulsió de les instal·lacions.

El circuit té una superfície de 1. 000 metres quadrats construït per l’empresa Excavacions Germans Casas S.L. en un terreny de 2.400 metres. El circuit ha tingut un cost de 110.000 euros, dels quals, 100.000 corresponen a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

L’ALCALDE i el regidor d’Esports durant la inauguració.

QUÈ ÉS EL PUMPTRACK?

El Pumptrack és un circuit tancat amb diferents traçades, revols i desnivells, per a la utilització de tot tipus de vehicles de rodes no motoritzats (bicicletes, patinets, patins en línia, etc). La instal·lació està enfocada per a la pràctica esportiva de forma no competitiva.

El disseny de la pista s’ha pensat de tal forma que permet fer voltes al circuït mitjançant una tècnica que aprofita la inèrcia del cos. Els dubbies impulsen l’usuari sense pràcticament necessitat de pedalar i que els revols no disminueixin la velocitat. Amb aquest disseny, el circuit té una inèrcia intrínseca i seguretat adients, que permet realitzar l’activitat còmodament i sense perill.

JA ESTÀ considerat un dels millors pumptracks de Catalunya.

More in Ajuntaments