Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

Camina i fes salut amb les rutes saludables a Vilassar de Mar

Itineraris per a gent gran i per a infants, per a persones esportistes i per a gent menys activa, per a grups d’amics i per a qui prefereix caminar sol, per a persones amb mobilitat reduïda o altres capacitats… Les rutes saludables de Vilassar de Mar ofereixen propostes per a tots els gustos, edats i condició física. Només cal posar-se roba i sabates còmodes i tenir ganes de moure el cos i de fer salut. Perquè, si movem el cos, movem el cor i això millora el nostre estat mental i físic.

És per això que la Comissió d’Estils de Vida Saludables de Vilassar de Mar proposa des de 2013 sis recorreguts que permeten passejar pel poble i els seus voltants i trencar així amb el sedentarisme que tant perjudica la nostra salut.

La ruta més curta fa una mica més de tres quilòmetres, va des de l’Escola dels Alocs fins a La Presentació vorejant el nucli del poble i és accessible per a tothom. La més llarga, la ruta Piri, es va estrenar enguany, amb motiu de la Setmana de la Salut de Vilassar de Mar, i fa gairebé vuit quilòmetres i mig amb diferents graus de dificultat.

Aquesta ruta agafa el nom del Centre Excursionista de Vilassar de Mar (Piri), que la va dissenyar per poder continuar fent els seus entrenaments després del confinament per la pandèmia de la covid-19. Posteriorment, el Piri la va presentar a l’Ajuntament i la Comissió d’Estils de Vida Saludables del consistori va trobar interessant incorporar-la a les rutes saludables, en constatar, a més, que contribuïa a descongestionar el passeig Marítim de la vila.

I és que aquesta ruta, que es pot fer en unes dues hores i permet descobrir indrets de gran bellesa sovint poc coneguts fins i tot per a la gent del poble, transcorre per trams de l’antic Camí del Mig al seu pas per Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils i Vilassar de Dalt, els altres municipis que han col·laborat activament perquè aquest itinerari pogués formar part de les rutes saludables incloses en el Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES) de la Generalitat.

Entre l’una i l’altra, hi ha tres recorreguts més de llargada mitjana (entre tres i set quilòmetres), que tenen com a referència les escoles del poble, i dos itineraris més de Sumant Capacitats, una proposta inclusiva que es va incorporar el 2015. El primer recorregut de Sumant Capacitats s’anomena Circuit 20, és inclusiu i voreja la vila. El segon, el Circuit 20 A, és adaptat i apte també per a persones amb cadira de rodes elèctrica.

Totes les rutes, que enguany han estrenat nova retolació, es poden trobar al web municipal vilassardemar.cat amb el mapa del seu recorregut, consells pràctics per fer-les i recomanacions d’hàbits saludables, com ara el nombre de minuts que convé fer exercici diàriament i el nombre de dies a la setmana que és aconsellable fer cada ruta.

A Vilassar de Mar fem salut amb les nostres rutes saludables i us convidem a conèixer-les perquè també feu salut!

More in Curses de muntanya i Muntanyisme