Connect with us

Arts marcials

Nihon Tai-Jitsu: defensa personal i autoprotecció

Cada cop més persones busquen formar-se en arts marcials i autodefensa com alternativa a la rutina habitual de gimnàs i fitness. Els principals beneficis de practicar arts marcials són AUTOCONTROL, AUTOESTIMA, SER MÉS PACÍFIC, MILLORAR LA SALUD, MILLOR COORDINACIÓ, AJUDA EN TRASTORNS, ENERGIA, CONCENTRACIÓ, i el més important, la DEFENSA PERSONAL.

Fomentar l’esport i la salut són prioritaris per mantenir l’equilibri d’una vida saludable. Les arts marcials reforcen el vincle cos.ment- ànima, a més de fomentar hàbits saludables, com ho fan les activitats esportives.

Sobre el tatami del Pavelló Municipal Toni Sors a Sant Vicenç de Montalt, s’estan impartint classes d’iniciació de Nihon Tai-Jitsu per adults a través de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament. Un esport que neix a Sant Vicenç amb la intenció de seguir augmentant l’oferta esportiva al municipi.

La disciplina marcial estudiada segueix un model pedagògic d’aprenentatge significatiu, deixant que l’alumne/a tingui la capacitat de desenvolupar el seu propi ritme d’aprenentatge a partir d’uns continguts teòrics-pràctics que utilitzi en la seva vida personal, com un exercici d’autoconeixement i auto-realització. Tal i com explica la teoria psicològica de la Piràmide de Maslow, la seguretat es troba en el segon nivell de necessitats bàsiques humanes, de tal manera que la seguretat sorgeix una vegada satisfetes les necessitats fisiològiques com dormir, menjar, beure o respirar.

Al Pavelló Municipal Toni Sors de Sant Vicenç de Montalt s’estan impartint classes d’iniciació de Nihon Tai-Jitsu per a adults a través de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament

Durant els últims anys, s’ha observat una escalada de violència i agressions que han fet augmentar l’interès de la ciutadania en aquest tipus de formacions. No només és un esport, sinó que aporta tranquil·litat pel fet de comptar amb la sensació de seguretat i protecció i dota a la persona de la capacitat de reacció davant un perill o amenaça.

Amb seguretat, Maslow es refereix a sentir-se segur i protegit, una seguretat física, referida a la integritat del cos i de salut. Per aquest motiu, les classes són obertes per a membres de totes les edats, habilitats i nivells d’aptitud. L’activitat que s’imparteix amb la defensa personal s’estén a tot tipus de públic i no es requereix experiència prèvia.

Un dels objectius de les arts marcials és ensenyar mètodes de defensa personal, moviments que també permeten disminuir el risc de lesions en altres esports, el coneixement de com caure o evadir contacte d’una manera segura. Les arts marcials també emfatitzen l’autoconfiança, respecte i disciplina, que són els valors que volem transmetre, a més de l’educació i formació en aquest àmbit.

Mai es tard per iniciar-se en les arts marcials tradicionals.

More in Arts marcials