Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

La Sant Mateu X Trail, millor que mai

750 esportistes (rècord de participants), molts arribats de fora del Maresme, van exhaurir els dorsals per participar en una de les tres distàncies: 10, 15 i 25 kilòmetres

La prova va passar per llocs emblemàtics com la Font de Sant Mateu o l’Ermita del mateix nom,la qual cosa va permetre gaudir d’unes vistes fantàstiques

Quina millor forma d’acabar les festes de Nadal que fent esport. I, a més, participant en unes de les proves de muntanya més espectaculars i arrelades de totes les que se celebren al Maresme, com la sempre esperada Sant Mateu X Trail de Premià de Dalt que es va celebrar el primer diumenge de 2024, un dia després de Reis.

Després de la desena edició de l’any passat, on es va batre el rècord de participants amb més de 700 persones, la Sant Mateu va tornar a esgotar tots els dorsals disponibles per a aquest 2024, aconseguint els 750 inscrits. Una vegada més, la sortida i l’arribada es va situar en el centre neuràlgic de Premià de Dalt, que no és un altre que el Centre Cultural Sant Jaume.

Des del seu pati central van sortir els esportistes que van prendre part en alguna de les tres distàncies: 10, 15 i 25 quilòmetres. Aquesta última prova, la més llarga i exigent físicament, va començar a les vuit del matí, quan pràcticament encara era de nit i el fred hivernal estava molt present.

L’organització, a càrrec de l’empresa local Misports, que a l’agost també organitza una marató de dos dies a Canillo (Andorra), va comptar amb la inestimable ajuda de 80 voluntaris i dels responsables de l’Agrupació de Defensa Forestal del Maresme. Durant tot el recorregut es van distribuir de manera estratègica tres ambulàncies i quatre punts d’avituallament.

La Sant Mateu X Trail té la seva pròpia personalitat com a prova atlètica popular. Els seus punts més destacats són els llocs per on transcorre la carrera i el paisatge que es pot gaudir pujant i baixant pels corriols del Parc de la Serralada Litoral. La Font de Sant Mateu i l’Ermita del mateix nom són alguns d’ells, visitats amb freqüència pels amants de la muntanya.

No totes les curses de muntanya ofereixen espais tan emblemàtics, a més de les espectaculars vistes.

Una prova del prestigi que ha aconseguit la Sant Mateu X Trail és la participació d’atletes de gran experiència en proves internacionals. Enguany han estat a Premià de Mar corredors de l’Alt Empordà, Lleida, Tarragona i fins i tot un equip francès format per deu persones. Entre els esportistes de les diferents distàncies, hi van participar els alcaldes de Premià de Mar (Rafa Navarro) i de Premià de Dalt (Josep Triadó) respectivament.

El guanyador absolut dels 25 quilòmetres va ser un dels millors corredors de muntanya del país, Daniel Castillo Fernández, Top15 en la Marató del Mont Blanc el 2022 i Campió del Món Sub-23 del Skyrunning el 2022. La seva participació posa de manifest el prestigi que ha assolit entre els amants de les curses de muntanya la Sant Mateu X Trail de Premià de Dalt.

Per la cursa de 2025, més i millor.

Fotos: Artur Ribera, Joan Luque, Martí Miró i Roger Correm

More in Curses de muntanya i Muntanyisme