Connect with us

Teià

Teià ja té el seu nou Skatepark

Teià ja té el seu nou skatepark… i està causant sensació. La nova instal·lació esportiva, situada al parc de can Llaurador, va obrir al públic coincidint amb l’inici de les vacances de Nadal. En l’acte protocol·lari, celebrat el 23 de desembre, van intervenir l’alcaldessa, Gemma Rosell, i la regidora de Joventut, Èrica Busto.

L’alcaldessa va destacar la important dimensió social i lúdica que adquirirà aquest nou espai de trobada per als practicants de diferents modalitats relacionades amb el món del monopatí. Per la seva part, Busto va felicitar la comunitat d’skaters de Teià perquè finalment, gràcies a la seva constància, s’ha fet realitat un projecte que és fruit d’un compromís polític assumit anys enrere. L’acte d’inauguració va reunir desenes de patinadors, tant d’skate com d’scooter.

L’equipament és el resultat d’una petició popular dels joves del poble

Els assistents van ser, majoritàriament, gent molt jove: nois i noies de primària i secundària, tant de l’Escola El Cim com de l’Institut Turó d’en Baldiri. La sessió va estar dinamitzada pel personal de Vulcano Skateparks, que n’han estat els responsables de la construcció.

Els seus responsables, Pol Miró i Luka Meloni, descriuen l’skatepark de can Llaurador com “un flow park: un espai molt fluid i atractiu per a tothom” que es caracteritza per “tenir unes formes orgàniques que permeten agafar inèrcia des de qualsevol punt”. Segons ells, és una pista “dissenyada per a totes les disciplines” (skaters, rollers i scooters) i “molt polivalent pel que fa a nivells i estils”.

Can Llaurador té ara un skatepark molt fluid i atractiu per a tothom

Els amants de les rampes tenen predilecció per la half, la piscina i els quarters; mentre que els aficionats a l’street s’estimen més la piràmide, les manualeres, els rainbows i tres tipus de coping: no coping, coping de ferro i pool coping.

A més de tenir en compte l’opinió dels skaters locals, la instal·lació ha estat dissenyada per complementar-se amb altres equipaments dels municipis veïns, de manera que s’hi troben elements tècnics que aquells no tenen, i a l’inrevés.

L’alcaldessa, el regidor d’Esports i la regidora de Joventut, a la inauguració

5 anys de recorregut

L’origen de l’skatepark de can Llaurador es remunta al 2018. Aleshores, un grup de joves i les seves famílies en van demanar la construcció aprofitant la primera convocatòria de pressupostos participatius organitzada per l’Ajuntament. El Pla d’Actuació Municipal per al mandat 2019-2023 va planificar l’adequació del parc de can Llaurador, incloent-hi l’skatepark.

Les obres, que compten amb una subvenció de 101.781 euros de la Generalitat, van començar el passat 6 de novembre i s’han realitzat dins el termini previst.

More in Teià