Connect with us

Vela

El Trophy Tour de la Louis Vuitton 37th America’s Cup fa escala a Vilassar de Mar

Vilassar de Mar es va convertir aquest dijous 27 de juny en l’escenari de la tercera recalada del Trophy Tour de l’America’s Cup, la gira d’exhibició del trofeu més antic del món de l’esport internacional.

Centenars de persones es van acostar a aigües del Maresme per veure de prop la Gerra de les 100 Guinees i conèixer la mítica regata tot participant en les diferents activitats organitzades conjuntament per America’s Cup Event Barcelona, l’Ajuntament del municipi i el Club Nàutic Vilassar de Mar.

La presentació oficial de l’aiguamans que dona nom a l’America’s Cup va tenir lloc al mateix Club Nàutic i va comptar amb les intervencions del seu president Jesús Majem, de la ex regatista olímpica i responsable d’operacions a l’aigua d’America’s Cup Event (ACE) Barcelona, Natalia Via-Dufresne i de l’alcaldessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez Portell.

El president del Club Nàutic Vilassar de Mar, Jesús Majem, va recordar el 65è aniversari de l’entitat i va destacar la importància de la seva tasca formativa, que cada any forma més de 2.000 joves en aquesta disciplina, i com una pedrera de valors que neixen de l’esport.

Majem va destacar la formació d’esportistes d’elit, com la regatista olímpica i campiona del món de 470, Silvia Mas, que navega amb el CNVM des dels 10 anys i que serà una de les representants de l’equip local Sail Team BCN a la Puig Women’s America’s Cup, la primera regata femenina en els 173 anys d’història del trofeu més antic de l’esport internacional. “Un ampli agraïment a l’organització de la Louis Vuitton 37th America’s Cup per confiar en el Club Nàutic Vilassar de Mar per aquest acte. Reforça el nostre projecte formatiu, que malauradament té un futur incert a causa de les dificultats en les quals es troba el Club per mantenir la concessió que tenen”, va concloure.

Finalitzats els parlaments, tant els representants institucionals com el públic assistent va poder fer-se una foto amb el trofeu més antic de l’ ‘esport internacional. També, gaudir del village i d’un tast gastronòmic de productes locals. Com a cada una de les altres sis escales d’aquesta gira d’ ‘exhibició de l’America’s Cup, al Club Nàutic de Vilassar de Mar s’hi va instal·lar un espai de divulgació, integrat per quatre zones, en les quals la ciutadania ha pogut gaudir de forma gratuïta d’una experiència immersiva i emular els millors regatistes del món als comandaments d’un simulador, mentre coneix la història i altres aspectes clau de la competició.

La jornada va començar a les 11 hores al Club, que va lluir els colors de l’America’s Cup per tot el litoral de Vilassar de Mar gràcies als prop de 20 navegants que van participar de la regata social amb participants del campus nàutic i dels clubs de la comarca, i d’una exhibició de patí català. A continuació, l’activitat es va traslladar al Saló Social del Club, on més d’una quarantena d’amics i amigues de l’entitat van gaudir d’un còctel amb presència de la Copa.

© Jan Latussek

Fins al pròxim 1 de juliol, el ‘Trophy Tour’ oficial de la 37a edició de la Louis Vuitton America’s Cup recalarà a set ciutats de la costa catalana en un recorregut, després d’iniciar-se a L’Escala, Palamós i Vilassar de Mar seguirà fent escala als ports i clubs nàutics de Sitges, Tarragona i Cambrils, abans d’emprendre el seu viatge de tornada a Barcelona.

A la capital catalana, la Gerra de les 100 Guinees s’exposarà al costat d’altres tres trofeus de les regates oficials de la 37a Louis Vuitton Cup: la Puig Women’s America’s Cup, la UniCredit Youth America’s Cup i la Louis Vuitton Cup.

Foto portada, d’esquerra a dreta: Manel García (regidor de Comerç de Vilassar de Mar), Laura Martínez Portell (alcaldessa de Vilassar de Mar), Jordi Pallès (regidor de Via pública i Equipaments de Vilassar de Mar, Alfons Núñez (regidor de Governació de Vilassar de Mar), Eduard Sirvent (regidor d’Esports de Vilassar de Mar), Adrià Saborit (regidor d’Hisenda de Vilassar de Mar) i Gerard Grau (regidor de Medi Ambient de Vilassar de Mar)

More in Vela