Connect with us

Calella

Volta Ciclista a Catalunya, el món tornarà a mirar Calella

Calella serà, per vuitè any consecutiu, l’escenari de l’inici de la ronda catalana amb una etapa amb sortida i final al municipi del Maresme. El gran grup internacional tornarà a sortir de Calella el dilluns 25 de març, quan començarà una nova edició de la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia.

Montserrat Candini Alcaldessa de Calella

“Sempre hem dit que volem fer de Calella una ciutat molt vinculada a la pràctica de l’esport”

La Volta Ciclista a Catalunya, que enguany celebra la seva 99a edició, fregant ja el seu centenari, suposa un gran impacte econòmic i mediàtic per a la ciutat de Calella, ja que es calcula que les imatges d’aquesta prova des de Calella arriben a 540 milions de llars de tot el planeta. El secretari general d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, assistiran a la tradicional tallada de la cinta inaugural a càrrec de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

Calella s’ha convertit així en la tradicional etapa d’inici de la Volta, on es viu un gran ambient amb la presentació d’equips i la benvinguda a Catalunya dels millors ciclistes del món. Anteriorment, la localitat del Maresme també havia acollit la Volta en els anys 1963 i 1964.

“Estem molt contents de tornar a ser l’inici de la Volta, ja per vuitè any consecutiu. Nosaltres sempre hem dit que volem fer de Calella, entre altres qüestions, una ciutat molt vinculada a la pràctica de l’esport. És evident que, tornar a ser el municipi de la primera etapa de la Volta, una competició amb tants anys d’història, ens complau i, com sempre, donarem totes les facilitats per a la seva organització”, ha declarat l’alcaldessa.

Rubén Peris, Director General de la Volta

“El món ciclista associa Calella amb la Volta, un dels grans espectacles esportius de Catalunya”

Per la seva part, Rubén Peris, director general de la Volta, ha dit que  “ja és una tradició que Calella torni a apostar per la Volta. El món ciclista associa Calella amb la Volta i tots els aficionats ja saben que tenen una cita amb la ciutat a finals del mes de març per veure un dels més grans espectacles esportius de Catalunya”.

Ciclistes com el vigent campió del món i de la Volta, Alejandro Valverde, el guanyador de la Vuelta, el britànic Simon Yates, el català Marc Soler, els francesos Romain Bardet, Thibaut Pinot o Warren Barguil, l’italià Fabio Aru, el colombià Rigoberto Urán, els belgues Thomas de Gendt o Remco Evenepoel… entre molts altres, han planificat la Volta Ciclista a Catalunya dins del seu calendari per a la temporada 2019. Tot un cartell de luxe per a la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia.

La Volta Ciclista a Catalunya té un gran impacte mediàtic i la seva cobertura televisiva va arribar l’any 2018 a 190 països, gràcies a 30 plataformes internacionals. A més, segons l’agència Kantarmedia, en l’última edició de la Volta es va arribar a un impacte en mitjans de comunicació espanyols superior als 20 milions d’euros. Unes dades que posen al mapa Calella com a destinació turística i esportiva.


Calella rep la Medalla d’Honor de la Volta

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va recollir la Medalla d’Honor que la Volta Catalunya ha atorgat a la ciutat de Calella degut a la implicació de la ciutat amb la cursa ciclista: fins a 18 vegades la “la Volta” ha estat present a Calella i els últims 8 anys ha estat l’inici de la Volta Ciclista a Catalunya. Va ser durant l’acte de presentació de la 99a edició, que va tenir lloc a la sala d’actes de l’INEFC de Barcelona. L’alcaldessa va destacar que “el ciclisme va començar a Calella el 1925. Tenim ganes de continuar amb la Volta i seguir apostant per l’esport, perquè és una gran oportunitat per a municipis turístics com el nostre”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella