Connect with us

Consell Esportiu del Maresme CEM

El 16 d’abril, caminada Via Marina del Camí de Sant Jaume

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme convoca la tercera edició de la caminada per la Via Marina del Camí de Sant Jaume. Se celebrarà el dia 16 d’abril i passarà per l’Alt Maresme amb l’objectiu de promocionar el Camí de Sant Jaume al seu pas per la comarca, fomentar l’activitat física i recórrer part de l’entramat de camins que ressegueix l’antiga Via Augusta.

Sortirà a les 9h de la plaça Xesco Boix de Malgrat de Mar i acabarà al Parc del Litoral de Sant Pol de Mar. El camí passa en tot moment per la façana marítima, gaudint de les immillorables vistes del mar Mediterrani des de la costa maresmenca. Un itinerari de 12 km planer que voreja les poblacions passant pel seu passeig marítim, on cada municipi habilitarà un punt de segellat temporal perquè els caminadors marquin la seva compostela.

L’any 2018 es va celebrar la primera caminada, que significava la inauguració del camí, recorrent l’etapa 4, entre Sant Pol de Mar i Mataró. L’any següent la caminada pertanyia a la cinquena etapa, entre Mataró i Sant Adrià del Besòs.

Enguany només s’ha programat una part de la tercera etapa -completa comprèn de Lloret de Mar a Sant Pol- per tal de donar-li un caire més familiar i fer-la més accessible. La inscripció es pot fer www.gesport.cat al preu de 3 euros, que inclou avituallament per als participants i una samarreta commemorativa.

La Via Marina del Camí de Sant Jaume uneix la ciutat de Girona amb la de Barcelona resseguint l’antiga Via Marina de la Via Augusta. Setze municipis del Maresme compten amb punts de segellat per a les persones que s’animen a fer el recorregut, que són Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat.

Els espais on es pot segellar la credencial són punts turístics com museus, hotels, restaurants o fins i tot el Centre de Control del Port Balís, a més d’altres edificis institucionals com ajuntaments o oficines de turisme.

More in Consell Esportiu del Maresme CEM