Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

Torna la MontalTrail

Els amants de les curses de muntanya tenen una cita ineludible el pròxim 30 d’abril

Torna la Montaltrail, que viurà la seva quarta edició amb el propòsit de consolidar-se en aquest segment esportiu que cada vegada té més adeptes. La Montaltrail està organitzada pels ‘Montaltrunners’, els components de la secció de corredors del Centre Excursionista Montaltrek, una de les associacions més actives i longeves de Sant Vicenç de Montalt.

La Montaltrail ofereix als esportistes un dels recorreguts més bonics de tot el Maresme, en transcórrer per corriols i indrets de gran bellesa, com el túnel de Torrent Bo, Castell de l’Oliver o el Bosc de Pedres, per no parlar dels tres turons: Montalt, Turó del Mig i la Vilanegra.

La Montaltrail arriba a tenir fins a 1.250 metres de desnivell positiu

La quarta edició tindrà dues distàncies (22 i 14 quilòmetres) i per primera vegada una prova Kids

A les vuit del matí del 30 d’abril arrencarà la carrera llarga, de 22 quilòmetres i 1.250 metres de desnivell positiu. Hi haurà quatre categories: Sènior, Veterà i Màster 50 i Màster 60. Mitja hora més tard sortiran els esportistes de la distància curta: 14 quilòmetres amb 600 metres de desnivell. Hi haurà les mateixes categories que en la llarga, amb la inclusió de la sub-18.

La gran novetat d’aquesta edició és que per primera vegada hi haurà una prova Kids: els més petits faran un volt al camp de futbol i els més grans, fins a 14 anys, passaran per un corriol de la muntanya fins a completar tres quilòmetres.

Torrent Bo, un altre dels punts de la prova més valorats pels corredors
L’any passat hi van participar més de 250 esportistes de totes les edats

Al llarg del recorregut hi haurà diferents punts d’avituallament i tots els corredors que ho desitgin tindran servei de fisioterapeuta en travessar la meta a càrrec dels estudiants de la Universitat en Ciències de la Salut Blanquerna (URL). Guillem Josep, un dels organitzadors i membre dels ‘Montaltrunners’, destaca la col· laboració de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, tant de l’alcaldia com de la Regidoria d’Esports.

La Montaltrail arriba a tenir 1.250 metres de desnivell positiu i travessa uns dels corriols més bonics del Maresme

Aquesta quarta edició, per cert, arriba amb una gran notícia. Pau Capell, campió del món d’ultra trails de 2018 i 2019, estarà el 4 de març a Sant Vicenç de Montalt. A les 11 del matí farà una sortida d’entrenament per un sector de la Montaltrail amb tots aquells corredors que s’hagin inscrit amb anterioritat i aquest mateix dia, a les 17.00 hores, protagonitzarà una xerrada sota el títol ‘Lluita pel que vols i estima el que tens’ en el Centre Cívic El Gorg.

Al llarg del recorregut hi haurà diferents punts d’avituallament
El Bosc de Pedres, un dels indrets més bonics de la cursa

Sense cap mena de dubte, una gran Montaltrail!

+INFO: http://www.montaltrek.org/montaltrail/

More in Curses de muntanya i Muntanyisme