Connect with us

Atletisme

Gran èxit de la 1a Cursa de la Dona Tres Viles

El diumenge 29 de maig s’ha celebrat la 1a Cursa de la Dona Tres Viles al Maresme, amb recorregut per la Nacional II pels municipis de Montgat, El Masnou i Premià de Mar.

La Carretera Nacional II, des de Montgat fins a Premià de Mar, i passant pel Masnou, es va convertir l’últim diumenge de maig en una catifa vermella per acollir la primera edició de la Cursa de la Dona Tres Viles. Una jornada ludicoesportiva que va transcórrer per aquests tres municipis del Maresme sota l’organització esportiva de La Sansi.

Per ser la primera vegada que s’organitzava, l’èxit no va poder ser més rotund, ja que més de 500 persones, dones i homes, fins i tot famílies senceres acompanyades dels seus fills, van prendre part en una de les dues curses, una de 10 quilòmetres i una altra de cinc, les dues amb el mateix final, la Marina Port de Premià.

Els tres ajuntaments van conjuminar esforços per fer possible una prova que ha arribat per quedar-se: “Treballarem els tres municipis perquè es consolidi, perquè ha estat una jornada esportiva i social molt gratificant”, assenyala Tània González, regidora d’esports de Montgat que va participar en la carrera.

La idea original va néixer de Premià de Mar amb la intenció de donar visibilitat a l’esport femení: “Ja havíem fet, dins de la Setmana de la Sostenibilitat, una caminada popular entre tres pobles, Premià de Mar, Premià de Dalt i Vilassar de Dalt, i volíem extrapolar aquesta experiència a una carrera esportiva, demostrant que la pacificació de l’N-II és possible. Vam parlar amb Montgat i El Masnou i ens vam posar d’acord signant un conveni. Després els tècnics es van posar a fer feina i el resultat no ha pogut ser millor. Estem molt satisfets”, afirma Mari Luz Cánovas, regidora d’esports de Premià de Mar. L’alcalde, Rafa Navarro, també va predicar amb l’exemple i va córrer la prova llarga.

Totes les parts implicades volen que la cursa es consolidi i acabi sent un referent de la promoció de l’esport femení i de la sostenibilitat de l’espai públic

La cursa va comptar amb doble avituallament on els corredors van tenir a la seva disposició aigua, begudes isotòniques, fruites, cafè, etcètera. Tres ambulàncies van estar preparades per qualsevol emergència i els participants, prop de 500, es van emportar una bossa del corredor valorada en més de 100 euros. Sens dubte, la cursa no hauria estat possible sense la inestimable ajuda d’uns 100 voluntaris repartits per tot el recorregut.

A nivell esportiu, ja que es tractava d’una prova puntuable pel calendari Xip Groc, amb registre de marca, la victòria en categoria masculina en el 10k va ser per Ramon Zabalbeitia, del país vasc, amb temps de 35:55. En categoria femenina, el triomf en la cursa llarga la va signar Eva Martos, amb 40:43. En els 5k, la victòria en categoria femenina va ser per Rebeca Suárez, de La Sansi, aturant el cronòmetre en els 18:41, I en homes, Luís Guilera, amb 16:26.

“A veure si l’any vinent podem fer coincidir la segona edició amb el Dia Internacional de la Dona”, acaba dient Mari Luz Cánovas, molt feliç pel gran èxit participatiu i organitzatiu d’aquesta 1a Cursa de la Dona Tres Viles.

Més de 500 participants van protagonitzar una cursa ludicoesportiva que va transcórrer per 9 kilòmetres de l’N-II, des de Montgat i el Masnou fins al Port de Premià de Mar

More in Atletisme