Connect with us

Clubs

Matrícula d’honor per al CN El Masnou

Campionat d’Espanya Classe Optimist. 149 regatistes d’11 federacions nacionals van participar en aquesta competició, bressol de grans regatistes i campions olímpics

Que el Maresme és una comarca que mira al mar és un fet indiscutible. La seva excepcional situació geogràfica la converteix en un territori ideal per als esports nàutics i de platja. Una realitat històrica que s’encarreguen de demostrar any rere any els seus clubs nàutics, com el del Masnou, casa de grans regatistes i campions olímpics.

Va tornar a demostrar-ho durant la passada Setmana Santa (del 12 al 17 d’abril) amb la impecable organització del Campionat d’Espanya de la classe Optimist, bressol de navegants, on els més joves comencen a competir i sentir la passió per aquest gran esport. Es van donar cita en el Club Nàutic El Masnou la flor i nata d’aquesta categoria: 149 regatistes representant a onze federacions estatals. Estava en joc el títol de campió d’Espanya sub 16 i sub 13 tant en categoria masculina com femenina. La Federació Catalana va estar representada per 23 regatistes, d’ells 10 pertanyien al CN El Masnou.

BASE NÀUTICA. Els vaixells de la classe Optimist descansant en la Base Nàutica del port.
DESFILADA. Els representants de les 11 federacions autonòmiques, en la jornada d’inauguració del campionat.

El Campionat va començar amb la tradicional desfilada de les federacions participants, que van donar color i calor a la Base Nàutica. Els joves participants i la resta dels membres de les delegacions van desfilar pel port fins a la seu social del CN El Masnou, on van ser complimentats amb un refrigeri.

El vent. Com sempre ocorre en les competicions de vela, el vent pot convertir-se en el millor dels aliats o en el pitjor dels enemics. En la primera jornada, marcada per vents de 20 nusos, només es van poder disputar dues proves. Molt pitjor va ser en la segona. Els regatistes van esperar tant a la Base Nàutica com a l’aigua, però després de molt de temps sense brisa, el Comitè de la Regata va decidir esperar una mica més per veure si el vent arribava. Finalment, es va decidir cancel·lar la jornada i el dia de navegació es va tancar sense cap cursa.

Per autonomies Andalusia es va proclamar campiona d’Espanya; Dani García va ser el millor del club amfitrió

La tercera jornada va poder disputar- se a partir del migdia i fins a pràcticament l’ocàs del sol, la qual cosa va permetre que es coneguessin les primeres classificacions provisionals i l’emoció inundés el campionat mancant un sol dia perquè es coneguessin els guanyadors. Amb un vent de component NE d’entre 8 i 15 nusos i tot i tenir l’hora límit per disputar proves fins les 17 h, es van poder fer 4 competicions per grup, és a dir, un total del 8 proves. Tot un triomf.

Finalment, i ja amb totes les puntuacions comptabilitzades, va arribar el moment més esperat i es va portar a terme l’entrega de premis, amb la presència del secretari Nacional d’Optimist Joaquín Valero, el president de la Federació Catalana de Vela Xavier Torres, l’alcalde de Masnou Jaume Oliveras, el Comodor del Club Nàutic del Masnou Jordi Martí i el president del Club Nàutic del Masnou, Manel Freixa.

PODI. Els primers classificats de la prova masculina absoluta amb el president de la Federació Catalana.
ESPECTACULAR sortida del vaixells d’Optimist. Es calcula que a tot el món hi ha més de mig milió d’unitats-

Les aigües del Masnou van acollir els millors regatistes tant masculins com femenins sub 16 i sub 13

Precisament Manel Freixa es felicitava per l’èxit organitzatiu del campionat d’Espanya i la il·lusió que tots els voluntaris i personal del club hi van posar: “Sense ells hauria estat impossible l’impecable desenvolupament de la competició”. Efectivament, ja que totes les federacions participants li van fer arribar les seves felicitacions al president del CN El Masnou.

A nivell competitiu, el millor regatista català va ser Joan Domingo, del CN Cambrils, que va acabar segon en sub 16. Pel que respecta a l’amfitrió, CN El Masnou, un dels grans favorits de la prova, Dani García, va acabar en tretzena posició. Carlos Espí i Blanca Ferrando (RCN València) en sub16 i Felipe Pachón (CM Benalmàdena) i Marta Mansito (RCN Tenerife) en sub13, són els nous campions d’Espanya. Per autonomies Andalusia es va proclamar campiona d’Espanya.

IMPECABLE organització del CN El Masnou en unes jornades marcades per la falta de vent

Després d’aquesta prova nacional se celebrarà pròximament una segona a Canàries. La suma d’aquestes dues competicions serà la que permetrà als millors classificats participar després tant en el campionat d’Europa com del món.

Felicitats al CN El Masnou, i també a la ciutat, per aquesta nova demostració de talent organitzatiu amb esdeveniments de primera magnitud.

More in Clubs