Connect with us

Calella

2a edició Gran Fondo Calella Scott: ciclisme en estat pur

L’èxit de la primera edició de la Gran Fondo Calella feia presagiar que hi hauria una segona experiència d’aquesta nova carrera cicloturista. I així ha estat. Calella va tornar a ser sortida i arribada de la primera de les tres proves que componen el calendari Gran Fondo 360 juntament amb Lloret i Pirineus (Vàlter). Una marxa cicloturista dissenyada per ciclistes i pensada per a ciclistes.

L’alcalde de Calella, Marc Buch, acompanyat dels regidors Soufian Laroussi i Cindy Rando, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a la Riera de Capaspre, on es van reunir més de 600 ciclistes, tot un repte per a l’organització, que va tornar a estar impecable. La marxa, igual que l’any passat, va constar de tres recorreguts: una prova llarga, batejada com “Cinc estrelles” (Calella/Santa Fe del Montseny/Collformic/Calella) de 146 km de recorregut. Una segona de 102 km que feia el recorregut Calella/Coll de Santa Helena, al Montseny/Calella. I una tercera (Calella/la Costa del Montseny/ Calella) de 81 km de recorregut.

Es tracta doncs d’una marxa cicloturista que combina mar i muntanya, raó per la qual ràpidament s’ha fet un lloc destacat en el calendari dels aficionats al ciclisme que saben apreciar els detalls de les bones rutes ciclistes. Ports com els de Collsacreu, Costa del Montseny, Alt de Santa Helena, Collformic o Santa Fe del Montseny, que alguns d’ells han format part de l’itinerari de la Volta Ciclista a Catalunya, formaven part del recorregut on es van instal·lar diferents punts d’avituallament.

El fet de tenir l’oportunitat d’escollir una de les tres distàncies va fer de la Gran Fondo Calella una prova molt concorreguda, ja que els itineraris s’adapten a tots els perfils esportius dels participants.

El podi de la cursa de 81 km el van completar Jorge Peyra (2:41:27), Lluís Vila (2:43:48) i Josep Mercader (2:51:53). Els tres primers de la prova de 102 km van ser Nicolás Salvi (3:16:11), Dolors Cotets (3:21:13) i Fabian Camps (3:25:41). Finalment, la de 141 la van completar, en primer lloc, Sergi Mas (4:25:04), Pieter Frolichs (4:25:04) i Eric Camp (4:25:05).

La celebració d’aquesta edició ha esdevingut un èxit absolut, tornant a fer de Calella la capital del cicloturisme. Per arrodonir la jornada, el temps va ser immillorable.

L’alcalde Marc Buch, i els regidors Soufian Laroussi i Cindy Rando, van donar el tret de sortida a una prova de gran nivell dividida en tres recorreguts i que va reunir més de 600 ciclistes