Connect with us

Ciclisme

Mataró torna a viure una sortida de la Volta

Aquest 21 de març, Mataró serà ciutat de sortida en la segona etapa de la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

Serà la setzena vegada que Mataró viurà la presència de la Volta com a ciutat de sortida o arribada. La primera d’elles va ser l’any 1943, amb una arribada on es va imposar Julián Berrendero, i la darrera en la 100a edició, l’any 2021, amb una magnífica victòria del tres cops campió del món Peter Sagan a l’esprint, en una arribada massiva al Camí de la Geganta.

En aquest cas, l’any 2023 es tornarà a recuperar la sortida d’etapa, que ja es va realitzar durant el període 2014 a 2019, i que permet una gran interacció amb els ciclistes i el públic local, en una ciutat que sempre ha gaudit d’una nombrosa presència d’aficionats i amants del ciclisme d’alt nivell. “Mataró és una ciutat amb una gran tradició ciclista, una afició que continua a dia d’avui al carrer i per corriols de muntanya així com també en equipaments renovats com el Velòdrom Municipal. És un alegria i un repte donar suport a un esdeveniment esportiu i de promoció de ciutat com La Volta Ciclista a Catalunya” ha destacat l’alcalde de Mataró, David Bote.

Després d’un any d’absència, Mataró serà l’epicentre del ciclisme mundial per setzena vegada en la seva història

És un plaer poder tornar a Mataró amb la Volta. En l’edició centenària vam viure una arribada espectacular amb la victòria de Sagan, i ara tornarem a gaudir d’una sortida d’etapa. Els mataronins i mataronines sempre responen i estic segur que serà un èxit de públic. Els millors ciclistes del món tenen, de nou, una cita amb Mataró”, ha afirmat el president de la Volta Catalunya, Rubèn Peris.

A la ciutat de Mataró hi han guanyat, a més de Berrendero i Sagan, ciclistes de renom com Vicente Iturat (1955) o el mític Luis Ocaña (1970). Més recentment també ha estat protagonista Alejandro Valverde, ja que ha guanyat fins a tres etapes en les que l’inici ha sortit de Mataró (Olot, 2015; La Molina, 2017; Valls, 2018).

Ressò mundial. La Volta, que va sumar en la darrera edició celebrada més d’11 milions d’espectadors únics mitjançant Eurosport i es va poder seguir en 190 països i als cinc continents, tornarà a aturar-se a la capital del Maresme en una edició, la 102, que té etapes espectaculars amb l’objectiu d’oferir un recorregut atractiu i exigent per a les principals figures mundials.

La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputa del 20 al 26 d’aquest més de març i hi participen els 18 equips millors del món, el UCI WorldTeams, i 7 equips convidats de la categoria UCI ProTeams. El darrer vencedor de la cursa va ser el colombià Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe). A gaudir!

More in Ciclisme