Connect with us

Calella

La UEH Calella, davant un altre repte històric

Per segona vegada en els seus 40 anys de vida, lluitarà per jugar a categoria nacional, on no hi ha estat mai

La UEH Calella torna a viure a la seva pell l’adrenalina d’estar en un dels moments més important de la seva història. Així és, perquè per segona vegada en els seus ja 40 anys d’existència, jugarà la Fase d’Ascens a Primera Nacional, una competició a la qual no ha pogut arribar mai.

Hi va estar molt a prop en la temporada 2017-2018 quan es va quedar a només dos gols d’aconseguir aquesta gesta precisament sent amfitrió en el Pavelló Parc Dalmau. La Fase d’Ascens del present exercici esportiu es durà a terme el cap de setmana del 12 ,13 i 14 d’aquest mes de maig.

L’entitat presidida per Andrés García ha assolit que Calella torni a recuperar el prestigi de sempre en una ciutat on l’handbol està arrelat històricament i on avui dia és possible presenciar partits d’alt nivell. Això està sent possible gràcies a una forta aposta per la formació en els equips de base i a dotar al primer equip, entrenat per Javier Álvarez, de tot el necessari per estar entre els millors conjunts de l’handbol català.

La gesta de la UEH Calella es va forjar en l’últim partit de la fase final pel títol (guanyat per l’Handbol Sant Cugat B) de la Lliga Catalana. En una lligueta tremendament disputada entre els sis contendents, el Calella va derrotar el Sant Cugat per 28-24 i va obtenir matemàticament aquest dret. El Calella s’ha distingit per la seva fèrria defensa, ja que ha estat l’equip menys golejat.

Acompanyarà al Calella en aquesta aventura l’Espanyol perquè el Sant Cugat, en tenir el primer equip en aquesta categoria nacional, no pot ascendir malgrat haver estat el campió. A l’hora de confeccionar aquesta informació, el president del club, Andrés García, estava intentat que Calella organitzés una de les sis finals o sectors d’ascens a Primera Nacional. Un esforç logístic, humà i econòmic que en el club desitgen que pugui implicar-se, com sempre ha fet, l’Ajuntament de Calella.

En cadascuna d’aquestes sis fases nacionals hi participen quatre equips per sorteig pur i juguen tots contra tots. El primer de cada grup, és a dir, sis equips a nivell espanyol, pugen a Nacional: “Seria un premi increïble per al club, per als seus quaranta anys d’història, jugar per primera vegada en una categoria a nivell estatal”, remarca Andrés García. Les categories de l’handbol espanyol es divideixen en Lliga Asobal, Divisió d’Honor i Primera Nacional, que es juga en sis sectors o grups, sent el de Catalunya un d’ells, concretament el D, on el Maresme compta amb el Hapo Joventut Mataró.

More in Calella