Connect with us

Atletisme

La Barbuda… creix!

2a edició de la carrera urbana de Vilassar de Mar, que passa dels 280 participants el 2023 als 510 d’enguany

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, amb la voluntat de fomentar l’esport i l’activitat física, va donar suport a la iniciativa sorgida feia temps, d’organitzar una cursa popular en el municipi, per donar continuïtat a la que ja s’havia fet, feia uns anys, la “Sant Silvestre”.

Dins de les diferents propostes, va sorgir la idea de fer-la coincidir amb la Setmana dels Barbuts, tradicionalment la setmana més freda de l’any i que té lloc la segona quinzena de gener coincidint amb tres sants que es presenten amb una llarga barba i que, històricament, s’han associat amb el fred i la neu.

La segona edició, celebrada el 14 de gener durant la setmana dels barbuts, va ser tot un èxit de participació

L’any passat va arrencar la primera edició sota l’organització de l’Aval, Associació Vilassanesa d’Activitats de Lleure que va comptar amb la col·laboració del mateix Ajuntament, el Grupo Barbut i l’empresa XPalas. En l’edició d’enguany els organitzadors van ser els responsables d’Esports Vilassar.

Com tot esdeveniment esportiu que neix, sempre hi ha unes certes incerteses, que passen una vegada acaba la carrera, moment de fer balanç i millorar en tot allò que és millorable. L’any passat van participar en La Barbuda 280 persones i en l’edició d’enguany, 510! És a dir, gairebé el doble. Això no passa perquè sí.

L’èxit de La Barbuda s’explica per moltes coses. És una prova molt assequible (18 euros), els corredors tenen un magnífic Welcome Pack amb samarreta gratuïta i altres regals importants cedits pels patrocinadors. I en finalitzar tenen a la seva disposició begudes i una botifarrada.

La carrera de 8 quilòmetres va sortir a les onze del matí de la plaça Vicenç Casanovas, va pujar cap a Cabrera, després el Passeig Marítim (tot un goig córrer paral·lel al mar), la Xinesca, el polígon i novament fins al punt de sortida que és on va estar també la línia de meta.

L’Ajuntament del municipi i Esports Vilassar van organitzar aquesta cursa popular de 8 quilòmetres

Una hora abans de començar La Barbuda es va dur a terme l’edició per a nens i nenes, que van estar dividits en dos grups, un per a menors de set anys i un altre per a majors d’aquesta edat. Al final, una magnífica prova popular i familiar on van gaudir tant petits com grans.

En el lliurament de premis per als participants hi van ser l’alcaldessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez, el regidor d’Esports Eduard Sirvent i Albert Duran.

Donat l’extraordinari èxit de la prova i la gran resposta popular, la tercera edició promet ser encara més especial.

La Barbuda no para de créixer… Sens dubte, ha arribat per quedar-se.

More in Atletisme