Connect with us

Cabrils

50 anys del CE Cabrils: Una efemèride… amb regal inclòs

Al CE Cabrils li senten molt bé les efemèrides. En ocasió del vint-i-cinc aniversari (les Noces de Plata), el primer equip va disputar la promoció per ascendir a Primera Regional. I ara que ha arribat als cinquanta anys (Noces d’Or), ha aconseguit un dels grans èxits de la seva història: pujar a Segona Catalana.

Un ascens amb molt de suspens. L’equip entrenat per Rubén Cano va ser líder fins a la penúltima jornada. Contra tot pronòstic va empatar a casa del cuer i ja descendit Premià de Dalt, la qual cosa va possibilitar que el Vilassar de Dalt es proclamés campió i ascendís directament. No obstant això, setmanes després, l’FCF li va atorgar l’ascens administratiu al Cabrils com a segon millor equip després de la renúncia de l’Atlètic Prat Delta, un fet que farà que l’equip del Maresme jugui aquesta temporada en el grup del Garraf. Sigui com sigui, un gran premi per a una entitat que fa molts anys que treballa molt bé.

El 26 de desembre de 1971 es va fer la fotografia de la primera alineació oficial del CE Cabrils.

INICIS. Gràcies al fantàstic treball de Jaume Tolrà i el seu llibre ‘El què i com del Club Esportiu Cabrils’, escrit en ocasió del 25è aniversari de l’entitat, tenim una idea precisa del naixement del club. Abans i després de la Guerra Civil ja es jugava a futbol a Cabrils, sempre en camps improvisats, tant gent jove com veterans, sent especialment intensos els partits entre els del poble i els ‘estiuejants’.

La primera ubicació fixa va ser a l’anomenat ‘Camp de les Serres’ i poc després a ‘Les Palmeres’. El gran somni de tots els amants al futbol del poble era tenir un camp de futbol com el de tants municipis del Maresme i de passada construir una estructura de club. Va ser el 1970 quan els nous responsables municipals, principalment el Sr. Vicenç Quirant, recollint la petició popular, van adquirir uns terrenys als germans Carles-Tolrà en la zona de la Llovatera. Així van ser els inicis de l’actual camp de futbol. Faltava l’equip i els colors de la samarreta. El Sr. Jordi Lloveras va proposar que anessin blanc-i-negres a ratlles verticals. El primer president del Club Esportiu Cabrils va ser Doroteo Esteban.

El gener de 2021 l’Ajuntament va canviar la gespa artificial

El club ha pogut celebrar les seves Noces d’Or, un any més tard, amb un històric ascens a Segona Catalana

El 26 de desembre de 1971 es va disputar el primer partit oficial, encara que no federat. El CE Cabrils va començar a jugar en l’anomenat ‘Centre d’Esports el Maresme’, on competien deu equips de la comarca. A poc a poc el club va anar creixent en equips: un segon amateur, un veterà i fins i tot un infantil. Ja inscrit a la Federació Catalana de Futbol, sota la presidència del Sr. Sebastià Chamarro l’entitat va anar millorant en tots els aspectes, també en les instal· lacions esportives.

“Estem en el millor moment de la nostra història. Existeix un gran sentiment de pertinença al club”. Luís Díaz, President

A Cabrils encara recorden la ‘rua’ que es va viure pels carrers del poble per homenatjar els herois que havien guanyat la Lliga i van ascendir de Tercera Regional a Segona. Va ser en la temporada 1992-1993. A l’any següent, també ascendirien a Primera Regional, la qual cosa ara equival a la Segona Catalana.

ACTUALITAT. El CE Cabrils forma part del teixit social del municipi, que s’ho sent molt seu. L’actual president, Luis Díaz, que fa més de vint anys que està al capdavant del club, l’explica: “És molt bonic veure que els entrenadors dels equips inferiors són jugadors del primer equip o veterans. Hi ha un gran sentiment de pertinença al club”.

El club compta ja amb més de 230 llicències i per primera vegada a la seva història tindrà dos equips femenins

Per celebrar el 50è aniversari, la selecció catalana del Maresme va jugar un partit amistós davant el primer equip del CE Cabrils

L’actual coordinador del CE Cabrils és el seu fill, Lluís Díaz, un destacat exfutbolista que va arribar a jugar a Segona B: “La pandèmia, com a tothom, ens va fer mal i vam perdre dos juvenils, però ens hem recuperat en un temps rècord i ja comptem amb tretze equips i més de 230 llicències, gairebé totes de nois del poble. Tenim el cadet a Primera i el primer equip a Segona Catalana. La nostra cadena està molt consolidada, com ho demostra que comptem amb dos amateurs a Quarta perquè juguin els juvenils quan acaben la categoria”.

Una de les grans satisfaccions del Lluís com a coordinador és que “per primera vegada a la nostra història tindrem equips femenins, un infantil i un juvenil, donant resposta a la demanda que teníem”. La pandèmia va impedir que el club celebrés el 50 aniversari com li hagués agradat.

Un dels actes de celebració de les Noces d’Or

La temporada passada es va coronar amb un final de festa, un partit contra la selecció amateur del Maresme i diferents actes commemoratius. Prèviament, el gener de 2021, i aprofitant algunes restriccions de la pandèmia, l’Ajuntament va can- El club compta ja amb més de 230 llicències i per primera vegada a la seva història tindrà dos equips femenins

Com afirma el seu president: “Estem en el millor moment de la nostra història”.

Junta directiva del CE Cabrils

PRESIDENT

LUIS DIAZ MORENO


LLUÍS FEIXAS PUIG
CARLOS BOSCH SANSA
JORDI BAYLACH
JOSEP PRUDENCIO
SANTI PONS
ALBERT PONT
SERGIO SANCHO


ESTRUCTURA TÈCNICA
PRIMER EQUIP
RUBÉN CANO SANDOVAL
EDU OLMOS
MANOLO VÁZQUEZ
COORDINACIÓ
LLUÍS DIAZ MESTRES
JOAN RIERA CALLEALTA
SERGI FEIXAS VIÑALS

More in Cabrils