Connect with us

Hípica

68è INTERNACIONAL RAID BARCELONA-SANTA SUSANNA

La bellesa de l’esport

El cap de setmana del 3, 4 i 5 desembre Santa Susanna va concentrar la ‘flor i nata’ dels genets i amazones internacionals. Aplegats al voltant de la 68a edició del Raid Internacional Barcelona-Santa Susanna, la prova hípica més antiga d’Europa, un total de 146 inscrits varen competir a les quatre proves d’aquesta emblemàtica competició de resistència: CEI1, CEIYJ1, CEI2* i CEI3*.

Els inscrits procedien de França, Mèxic, Alemanya, Suïssa, Itàlia, Brasil, Austràlia, Mònaco, Hongria, Portugal, Irlanda, Argentina, Àustria, Iran i Suècia. També va comptar, com cada any, amb la participació del campió del món de motociclisme, Àlex Crivillé. En total, unes 600 persones van poder pernoctar als hotels del municipi.

La competició va ser organitzada per la Federació Catalana d’Hípica, la Federació Espanyola i el Club Hípic de Garbí. Els participants van poder gaudir de la privilegiada ubicació de Santa Susanna, entre mar i muntanya, així com dels magnífics serveis i facilitats que van fer possible l’èxit d’una prova que ens va deixar imatges d’una gran bellesa plàstica.

El programa de competició va constar de cinc carreres de categoria FEI Internacional. El raid va començar divendres dia 3 a primera hora del matí amb el CEI * i el CEI YJ*on els participants van completar 100 quilòmetres dividits en tres fases. La prova de major recorregut va ser la corresponent a l’CEI3 * que es va córrer en dos dies amb tres fases en cada un d’ells, recorrent els participants un total de 180 quilòmetres. El CEI2* va tenir un total de 148 quilòmetres, també dividits en sis fases durant dues jornades. Alhora que les carreres internacionals es van disputar les proves nacionals.

146 binomis (genets i amazones) de 16 països van participar durant tres dies en la prova hípica més antiga d’Europa

El centre neuràlgic de la prova va ser l’Hotel Don Angel i les quadres, sortides, arribades i vetgates, es van situar en les instal·lacions esportives municipals de Santa Susanna. El ‘vetgate’ és la zona de reconeixement veterinari dels cavalls.

En un Raid hípic es posa a prova la velocitat, habilitat i resistència tant física com psicològica del cavall i del genet, ja que tots dos hauran de recórrer grans distàncies sobre diferents i variats terrenys en una contrarellotge.

Els oficials que van formar part d’aquesta nova edició van ser, Rafael Garrido com a president del jurat i Fernando Carrillo el cap de comissaris; Fabrizio Pochesci (Itàlia) hi va assistir com a veterinari estranger, mentre que Carlos Ponferrada presidia la comissió veterinària i Ignasi Casas actuava com a president dels veterinaris de tractament.

El bon temps va acompanyar els tres dies de competició, fet que va afavorir una edició molt espectacular i disputada. El Raid va posar de manifest la gran capacitat de Santa Susanna per organitzar grans esdeveniments esportius un mes després de la celebració dels campionats del món de bodybuilding i Petanca.

More in Hípica