Connect with us

Clubs

L’AE Santa Susanna toca el cel

Tant el sènior com el juvenil femení, han guanyat les seves respectives lligues a Primera Divisió, pujant a Preferent, un èxit històric per a l’entitat del Maresme que més equips i llicències té de dones

Quan les coses es fan bé, amb rigor i il·lusió, els resultats no triguen a arribar. És el que ha passat a l’Associació Esportiva Santa Susanna. Malgrat ser un municipi de tan sols 3.650 habitants, el quart menys poblat del Maresme, s’ha convertit en la gran referència del futbol femení. Els seus sis equips i 103 llicències (cal sumar-hi 34 nenes més de l’Escoleta) converteixen el club en el més potent de la nostra comarca, superant en xifres a la UE Vilassar de Mar.

Aquests números, a més, han anat acompanyats d’uns resultats extraordinaris. Sí, la temporada 2021-22 cal considerar-la com a històrica per a aquesta humil entitat presidida per Alberto Navarro. El seu primer equip femení, el sènior, s’ha proclamat campió de Lliga de la Primera Divisió catalana i jugarà la pròxima temporada a Preferent. Una Lliga espectacular, superant en tan sols quatre punts al Mataró i en cinc al Torelló… i que li ha donat dret a disputar la Copa Catalunya.

També el seu cadet A ha pujat de categoria després d’una lliga quasi perfecta: tots els partits guanyats menys un.

La mateixa sort ha tingut el seu primer equip juvenil, campió del Grup 2 on ha superat al Pontec i als filials del Girona i Sant Gabriel. La pròxima temporada s’enfrontarà al FC Barcelona, RCD Espanyol, Europa, Girona… No és la primera vegada que el Santa Susanna disputa aquesta categoria, ja que en la temporada 19-20 va descendir. Tots dos èxits tenen un denominador comú: Pol Fernández Llaó, primer entrenador tant del sènior com del juvenil.

S’ha de recordar que la secció femenina de l’AE Santa Susanna va néixer la temporada 2013-14 de la mà de Lauren Florido, actual coordinador general i màxim responsable de l’Espanyol femení, i de Valentín Herrero, amb unes 25 nenes repartides en dos equips, un aleví-Infantil i un infantil-cadet. “La gran notícia és que Lauren Florido torna al Santa Susanna una altre vegada com a coordinador de tot el futbol femení”, explica amb gran satisfacció Alberto Navarro, president de l’entitat. Un altre motiu d’orgull és que tres de les seves jugadores han estat fitxades pel FC Barcelona, RCD Espanyol i Girona, prova inequívoca que el treball de planter que es fa des de fa anys està donant els seus fruits.

I on n’hi ha dos n’hi ha tres. A més dels èxits del futbol femení, també cal destacar al Cadet A masculí, que ha conquerit la Lliga de Segona Divisió (grup 30) amb una autoritat aclaparadora: 27 partits guanyats de 28 jugats, amb 182 gols a favor i tan sols dotze en contra. El club compta amb set equips masculins federats i 110 fitxes, pràcticament el mateix que el futbol femení.

“Estem, segurament, en el millor moment de la nostra història i hem d’aprofitar aquesta conjuntura, després del malament que ho vam passar durant la pandèmia, per consolidar el nostre projecte. No es tracta de voler més equips i jugadors i sí de millorar el que ja tenim, anar a poc a poc… i gaudir del camí”, conclou el president.

More in Clubs