Connect with us

Bodybuilding&Fitness

Santa Susana va acollir el Mundial de bodybuilding més nombrós de la història

Santa Susanna torna a estar a l’altura

Considerada per mèrits propis la capital mundial del fitness, el municipi de Santa Susanna va tornar a ser la seu de la IFBB World Championships Bodybuilding &Fitness. Aquesta edició va ser molt especial, ja que, per primera vegada en la història de la IFBB, les cinc categories del fitness (masculí, femení, júnior, sènior i màster) van competir en una mateixa seu i campionat.

El Pavelló del Parc Colomer Sport Center de la vila, a més, va acollir el 75è congrés mundial de la IFBB, que en 2019 s’havia celebrat a Fujairah (Unió dels Emirats Àrabs) i en 2018 en Xian (la Xina). La Federació Internacional de Culturisme i Fitness (IFBB) és l’òrgan rector de l’esport del culturisme i fitness i va ser fundada en 1946 a Mont-real (Canadà).

És una federació internacional amateur sense ànim de lucre situada a Madrid i el seu Consell Executiu és triat democràticament en el Congrés Mundial. La IFBB i Santa Susanna estan col·laborant des de 2003 i junts ja han organitzat 28 campionats mundials i europeus, on han competit més de 45.000 atletes de l’elit mundial.

El president de la IFBB, Rafael Santonja, i l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, van fer èmfasi en la solidesa de la relació entre l’organisme internacional i aquest municipi del Maresme, que s’ha consolidat a nivell mundial com a destinació turística esportiva de primera magnitud.

Santa Susanna, considerada la capital mundial del fitness, va tornar a ser la seu de la IFBB World Championships Bodybuilding&Fitness

En aquesta edició de 2021 s’han congregat a Santa Susanna 2.500 esportistes, alguns d’ells amb els seus acompanyants, representant a 199 federacions nacionals, a més de 500 jutges. Un volum de visitants que han realitzat més de 3.000 reserves hoteleres, traduït en unes 19.000 pernoctacions. Un impacte econòmic per al municipi superior al milió d’euros.

president i alcalde. Rafael Santonja i Joan Campolier en la presentació del Congrés i benvinguda a les delegacions

El municipi del Maresme s’ha consolidat a nivell mundial com a destinació turística esportiva de primer nivell

En els últims anys, el fisioculturisme està en plena expansió i cada vegada hi ha més practicants d’aquest esport, que ha viscut un augment considerable d’esportistes femenines. En aquest mundial pràcticament la meitat de les participants han estat dones. Per tant, igualtat de gènere.

Santa Susanna va ser seu del 75 congrés mundial de la IFBB, que va reunir representants de 199 federacions internacionals. La IFBB es va crear a Mont-real (Canadà) el 1946 i té la seva seu a Madrid. El seu president és l’espanyol Rafael Santonja

Durant els quatre dies que ha durat la competició s’han disputat vint categories diferents i totes elles dividides en grups per pes i/o altura; masculines, femenines i júniors des dels 16 fins als 23 anys. El Mundial es va celebrar respectant les normes COVID vigents i sota un estricte control antidopatge, com és obligatori en tots els campionats de la IFBB.

199 delegacions. El Pavelló d’Esports va reunir a gairebé tots el membres de la IFBB

Una vegada més, Santa Susanna va demostrar la seva gran capacitat organitzativa per a acollir grans esdeveniments esportius, tant per instal·lacions com estructura hotelera i serveis.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bodybuilding&Fitness