Connect with us

Ciclisme

Guia de rutes cicloturistes i de senderisme al Maresme

El Maresme, situat a pocs minuts de Barcelona, disposa d’un gran atractiu natural i paisatgístic que fa de la comarca un territori encisador i idoni per a la pràctica del ciclisme. El Maresme és terra de contrastos. Amb una gran varietat de paisatges i desnivells i amb una infinitat de vies i camins per recórrer amb bicicleta de carretera o BTT, qualsevol alternativa et brinda un paisatge diferent a cada pedalada i una oportunitat per gaudir del ciclisme.

Arreu del Maresme hi trobaràs allotjaments i serveis especialitzats per a ciclistes, especialment a Calella i Santa Susanna, municipis distingits amb el segell de turisme esportiu.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha editat un catàleg de cicloturisme a la comarca que ofereix abundant informació i propostes.

A continuació es reuneixen propostes per a totes les edats i nivells que mouen l’afició del ciclisme, des de rutes per fer en bicicleta per l’àrea d’influència del Maresme, fins a emplaçaments on es poden allotjar els ciclistes que decideixin practicar aquesta modalitat esportiva més d’un dia.

També hi trobaràs una selecció d’itineraris de BTT, carretera i lleure que conviden a pedalar mentre gaudeixes d’un entorn formidable.

Gaudeix de la bicicleta els 365 dies de l’any.

El Maresme, protegit per les serralada Litoral a l’interior i amb el mar Mediterrani com a eix vertebrador, gaudeix d’un clima suau i assolellat la major part de l’any, ideal per practicar esports a l’aire lliure.

Rutes de ciclisme de carretera al Maresme

A les rutes de carretera, el mar i la mitja muntanya del Maresme es fusionen. Des de les concorregudes carreteres de la costa s’accedeix a carreteres secundàries més tranquil·les.

Aquí hi pedalaràs amb la comunitat local, envoltat de frondoses pinedes on rodar, escalfar cames i escalar l’alçada suficient per tenir una perspectiva del Mediterrani més barceloní. Els reptes no s’acaben aquí, el Montseny amb l’imponent Turó de l’Home (HC) és l’etapa reina de la zona.

Rutes en bicicleta de muntanya XC al Maresme

Un constant puja-baixa entre sauló, rieres seques, arrels, roca per pistes forestals. El territori del Maresme és tècnic? Sí, és tan tècnic com pura diversió! I superant els obstacles, cadascú al seu nivell, és com s’aprèn a conduir una mountain bike. Podríem dir que aquí hi tenim una escola a l’aire lliure.

Els parcs del Montnegre i Corredor, la serralada Litoral i la serralada de Marina ocupen la major part dels espais interessants per rodar per muntanya.

Rutes de cicloturisme de lleure al Maresme

El plaer de pujar a una bici en companyia d’amics, amb els nens, amb tota la família, o només jo perquè avui tinc ganes de pedalar…

No em parlis de quilòmetres, parla’m d’experiències úniques per bosquets plens de senders, resseguint el Mediterrani, o tafanejant per places i carrers de poblets autèntics que en direcció sud et portaran fins a Barcelona… i ja descansarem al tren durant la tornada. Que algun tros fa massa pujada? Una e-bike et donarà ales.

Bones pràctiques a la muntanya

Els espais naturals protegits són indrets on es pot practicar activitats a l’aire lliure i conèixer el nostre patrimoni natural cultural. Conserva’l.

  • Transita sempre per camins i senders habilitats. No facis dreceres.
  • Adequa la velocitat al tipus de via i evita fer derrapades, ja que provoquen l’erosió del terreny.
  • Els vianants gaudeixen de la preferència. Cedeix-los el pas. Respecta la senyalització i els béns patrimonials.
  • No llencis residus al medi, inclosos els orgànics, ja que la degradació pot ser molt lenta i causar un impacte paisatgístic.
  • Respecta sempre la flora i la fauna.
  • Planifica prèviament la ruta i porta un plànol o un GPS.
  • Porta eines i recanvis per a la bicicleta. Així podràs resoldre petits imprevistos.
  • En condicions de vent fort, pluja intensa o boira, actua amb precaució.
  • Evita circular i creuar per torrents i rieres en episodis de pluja.

Per la teva seguretat

  • Porta el casc sempre posat i cordat adequadament
  • Instal·la un llum vermell a la tija del seient per senyalitzar la teva presència
  • Equipa’t amb colors vius i elements reflectants perquè la resta de conductors et puguin veure
  • Contracta una assegurança contra accidents a la teva agència de viatges
  • Telèfon d’emergències 112

Rutes de senderisme: coneix el Maresme a través dels seus camins i senders

El Maresme és una comarca plena de referents pel que fa al patrimoni natural i històric. Disposa d’una àmplia xarxa de camins, rutes i senders que uneixen les seves localitats i permeten, alhora, descobrir un entorn natural amb singulars atractius, enmig de la presència de la mar i les serralades de la costa.

En el desplegament d’aquest ampli paisatge pel territori es poden fer atractius passejos entre vinyes, resseguir la costa a través de la Via Marina del Camí de Sant Jaume, trekkings per parcs com el de Montnegre i el Corredor o rutes per descobrir indrets tan bonics com el Castell Burriac, les Fonts d’Argentona, el Santuari del Corredor o Hortsavinyà. A través d’aquestes excursions pels senders comarcals es pot descobrir la riquesa patrimonial del Maresme, tant a peu com en bicicleta.

Per més informació sobre rutes de senderisme al Maresme, visita wikiloc.

More in Ciclisme