Connect with us

Hoquei Patins

Aina Florenza i Carla Fontdeglòria: Les portes de la glòria obertes de bat a bat

Tocar la glòria amb els dits. O, en el cas que ens ocupa, amb la punta d’un estic. No cada dia es guanya una Copa d’Europa, sigui de l’esport que sigui. I si se li suma la Lliga, és menys habitual encara. Això, i a més la Copa Catalana, és el que aquesta temporada han fet dues joves jugadores d’hoquei patins formades a Mataró des que pràcticament van començar a caminar.

Aina Florenza i Carla Fontdeglòria són ‘filles’ de l’extraordinari treball de formació que es fa en el Club Hoquei Mataró des de fa molts lustres. Per raons d’índole esportiva, les dues van emigrar a l’Hoquei Club Palau (Palau Solità i Plegamans) on porten competint al més alt nivell i on s’han consagrat com unes de les millors jugadores del país.

La Carla acaba de complir 22 anys i l’Aina farà 19 anys al setembre. La precocitat d’aquesta última va fer possible que, malgrat la diferència d’edat, arribessin a jugar juntes en el primer equip del CH Mataró en la màxima categoria, l’OK Lliga. Aquella temporada, el Mataró va baixar a Divisió Nacional i la Carla va decidir acceptar l’oferta del HC Palau per continuar jugant en l’elit d’aquest esport: “Va ser una de les millors decisions que he pres en la meva vida, perquè des del primer dia a Palau em van acollir molt bé. Som una veritable família. És un municipi de 15.000 habitants i es respira hoquei en tot el poble”, explica la Carla, que ja ha acabat la carrera d’Infermeria i començarà a treballar a l’Hospital de Mataró. És a dir, a casa.

Formades des dels tres anys en el planter del CH Mataró, les dues acaben de guanyar la Lliga i la Copa d’Europa amb el seu club, l’HC Palau, on són molt estimades

L’Aina va preferir quedar-se un any més a Mataró, però a la següent temporada també va acceptar la proposta del Palau i allí es va retrobar amb Carla Fontdeglòria: “Va ser una decisió que em va doldre i em va costar molt prendre, perquè Mataró és casa meva i passava més hores al pavelló Jaume Parera que a casa meva. Era tallar unes arrels molt profundes, però la meva família i jo vam entendre que era el millor per al meu futur esportiu. Si volia progressar havia de créixer i fer aquest sacrifici”.

Aina Florenza i Carla Fontdeglòria són ‘filles’ de l’extraordinari treball de formació que es fa en el Club Hoquei Mataró des de fa molts lustres

Tant la Carla com l’Aina patinen des que tenien tres anys i totes dues tenen en comú que han estudiat a l’Escola Pia Santa Anna. Fa dues temporades van guanyar l’OK Lliga i es van quedar a les portes de la Copa d’Europa. Enguany ha estat la ‘tempesta’ perfecta, excepte la Copa de la Reina, únic títol que no han conquistat: “Guanyar la màxima competició continental a casa, davant el teu públic, i per primera vegada a la història del club, és una cosa absolutament inoblidable”, explica Aina Florenza, un dels casos de precocitat més destacats de l’esport espanyol, ja que amb tan sols 16 anys es va proclamar campiona el món amb la selecció espanyola absoluta.

La Carla encara no ha estat internacional i és un dels grans somnis que li queden per complir: “Tant de bo molt aviat es faci realitat, em faria moltíssima il·lusió”, explica al mateix temps que destaca l’esperit amateur de l’hoquei femení. “No podem viure del nostre esport, de fet no cobrem ni la gasolina dels desplaçaments, però poder jugar a l’elit i veure que el teu esforç té recompensa en forma de títols, compensa molt”.

“Guanyar la Copa d’Europa a casa, per primera vegada a la història del club, ha estat una cosa increïble” Aina Florenza

“Una de les millors decisions de la meva vida va ser fitxar per l’HC Palau; aquí es respira hoquei i som una gran família” Carla Fontdeglòria

És una explicació amb la qual l’Aina està absolutament d’acord. A més, li fa molt feliç haver estat la pitxitxi de la Lliga amb 52 gols, una xifra molt important. Per a ella, la Carla “és una jugadora molt intel·ligent i de molta tècnica. Aporta molta maduresa al joc de l’equip i això és vital en moments de màxima dificultat”.

Totes dues estan molt contentes que el club de tota la seva vida, el CH Mataró, s’hagi classificat per jugar l’OK Lliga femenina la pròxima temporada, així que seran rivals a la pista.

Malgrat la diferència d’edat, van coincidir a l’OK Lliga a Mataró i ara fa tres anys que juguen juntes i fan història a Palau Solità i Plegamans

Qui sap, potser algun dia tornen a Mataró, on tot va començar. De moment estan fent història a Palau. Felicitats.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Hoquei Patins