Connect with us

Hoquei Patins

Ona Castellví – Campiona d’Europa amb Espanya

TOTA UNA VIDA SOBRE RODES

L’Ona va néixer, com aquell qui diu, amb uns patins sota el braç. Ha viscut tota la vida a Vilassar de Mar amb els seus pares i les seves dues germanes. Amb menys de tres anys es va calçar uns patins per primer cop

Amés de jugar a la màxima categoria estatal amb el Manlleu, ara és campiona d’Europa absoluta amb la selecció espanyola, en guanyar l’Europeu a Matera (Portugal) davant la selecció amfitriona

Vas néixer a Vilassar de Mar…
Hi he nascut i hi he viscut tota la vida. És un poble molt agradable, on tots ens coneixem.

On vas estudiar?
Sempre a prop de casa. Vaig fer la primària a l’Escola Pere Sala, i l’ESO i el batxillerat al Vilatzara.

Ets la petita de tres germanes…
Sí, totes tres hem estat jugadores d’hoquei. De fet, vaig començar a jugar perquè elles ho feien i jo volia fer el mateix.

Amb quina edat?
Encara no tenia els tres anys quan em vaig posar els patins per primer cop.

“Vaig començar a jugar a Vilassar de Mar, però la meva formació com a jugadora d’hoquei l’he fet al CH Mataró”

Vaja, precoç com ningú! Amb quin equip vas estrenar-te?
Vaig començar a jugar al Vilassar de Mar. Per aquella època jo era l’única nena que jugava a hoquei. Amb sis o set anys, vaig fitxar pel Mataró pel simple fet que allà tenien equips femenins.

I t’hi vas quedar molts anys…
Fins als 18 anys. És a dir, tota la meva formació com a jugadora d’hoquei l’he fet al CH Mataró, i he estat molt feliç allà.

Com va arribar l’oferta del Manlleu?
Vaig rebre una oferta del primer equip, que juga a l’OK Lliga, la màxima categoria. Em van posar sobre la taula un projecte molt interessant. A més, amb el Mataró lluitàvem per no baixar de categoria. Al cap i a la fi, el projecte del Manlleu m’atreia més i per això vaig decidir fer el pas i fitxar per ells.

Ha canviat la teva vida des que jugues a Manlleu?
A nivell esportiu sens dubte, però a nivell pràctic no gaire, perquè segueixo vivint a Vilassar de Mar.

“Vaig fitxar pel Manlleu perquè em va posar sobre la taula un projecte molt interessant”

Fa poc més de dos mesos vas ser convocada amb la selecció espanyola absoluta. Com vas rebre la notícia?
Durant l’estiu vam fer molts controls, una mena de proves perquè el seleccionador i el seu equip esculli la convocatòria. Quan va arribar la data, ens van convocar a totes a una reunió i allà van donar la llista. En sortir el meu nom em vaig sentir molt feliç, però alhora em vaig sentir trista per moltes jugadores, algunes companyes, que es van quedar fora i van rebre la notícia de cop.

Arribar i moldre…
Sí! Vam guanyar el Campionat d’Europa! Vam vèncer a Portugal, una de les màximes candidates, per 5 a 3.

Una selecció portuguesa que, a més, era l’amfitriona. Com valoraries l’experiència?
Va ser una experiència molt nova, ja que mai havia estat convocada amb la selecció, i alhora molt positiva. Va ser una recompensa al treball i al sacrifici de molts anys. Ens vam preparar de valent durant sis setmanes, amb un cos tècnic espectacular que va aconseguir treure el millor de nosaltres i del qual vaig aprendre molt.

Quin paper tenies en l’equip?
No he sigut una jugadora destacada, més aviat el meu paper ha estat de rotació. Però això no vol dir que estigui molesta, sinó al contrari, estic agraïda d’haver tingut aquesta oportunitat i de poder aportar el meu granet de sorra per a la consecució d’aquest títol.

“Anar a la selecció per primer cop i guanyar l’Europeu va ser una recompensa al treball i al sacrifici de tants anys”

Tot just has acabat d’estudiar…
Així és, he fet un doble grau en Fisioteràpia i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Ha costat compaginar-ho durant aquests anys?
Ha costat però no en excés, perquè des del primer moment sabia que una bona organització era la clau. Mai és senzill combinar classes, exàmens, entrenaments, partits i, sobretot, viatges. Però penso que si es vol, es pot.

Algun cop t’has plantejat sortir a jugar a l’estranger?
Realment no m’ho he plantejat, perquè al cap i a la fi la lliga més competitiva és l’espanyola, i no sé si l’experiència personal a l’estranger compensaria el major nivell que tenim aquí.

És possible viure de l’hoquei?
És pràcticament impossible. Almenys a Espanya, ni les millors jugadores del país, que també són de les millors del món, poden viure-hi.

On veus l’Ona del futur?
Em veig, en un futur proper, jugant a hoquei fins que les circumstàncies em facin parar. Ara per ara és molt difícil compaginar l’hoquei amb la feina. Més endavant, encara no m’he plantejat res.

PALMARÈS


PERFIL

Ona Castellví Payès

Data de naixement:
23 d’octubre de 1998

Lloc de naixement:
Vilassar de Mar

Posició:
Defensa

PRINCIPALS TÍTOLS

✦ 2 Campionats d’Espanya Fem16
2013 i 2014 (CH Mataró)

✦ 1 Campionat Espanya seleccions territorials

✦ 2 Campionats d’Europa de clubs sub-16
2015 i 2016 (CH Mataró)

✦ 1 OK Lliga
2020 (CP Manlleu)

✦ 1 Copa de la Reina
2021 (CP Manlleu)

✦ 1 Campionat d’Europa
selecció 2021

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Hoquei Patins