Connect with us

Gimnàstica

Anna Serra Solís, una altra campiona a Mataró

El Club Gimnàstic Mataró, el més important del Maresme i un dels més destacats de Catalunya, compta en l’actualitat amb més de 270 gimnastes i una plantilla de prop de 20 tècnics. L’any passat, l’entitat presidida per Mireia Jofra va decidir ampliar la seva oferta esportiva i va crear la secció de Gimnàstica Aeròbica, sumant-se així a la Gimnàstica Artística. Per fer-ho, la directora esportiva del CGM, Mónica Rodrigo, va fitxar a la millor gimnasta catalana de l’especialitat, Anna Serra Solís, amb la missió que competís per al club i, al mateix temps, exercís de professora.

Nascuda a Barcelona i veïna de l’Hospitalet, l’Anna es desplaça dimarts i dijous a Mataró on imparteix classes al CGM des de les 17:30 hores fins a les 20:30 hores: “La vam fitxar després de parlar amb Noemí Irurtia, la seva entrenadora i seleccionadora catalana”, explica Mónica Rodrigo.

“Tant de bo la gimnàstica aeròbica pugui ser esport olímpic ben aviat”

Als seus 21 anys, l’Anna, que té una germana bessona amb la qual també competeix, està molt feliç de formar part de la família del CGM: “Em sento molt còmoda, molt a gust, hi ha una gran comunicació. Ja tenim un grup de vint nenes amb les quals competim quatre vegades a l’any”.

L’Anna ha estat campiona de Catalunya de la seva especialitat en els últims tres anys i d’Espanya en la modalitat trio i grup, i subcampiona individual aquest any: “Vaig començar fent gimnàstica artística al meu club, l’INEF, i després em vaig especialitzar en aeròbica, una modalitat on hi ha més ball, més ritme i potser és més plàstica, tot i que la base és l’artística, per això el salt d’una a una altra és més fàcil”.

La gimnàstica aeròbica té moltes modalitats: “Es competeix en individual, parella, trio, grup i hi ha dos submodalitats més: aerodance i aerostep”, explica l’Anna, molt contenta per haver conquerit aquest any el campionat d’Espanya de grup i trio amb l’equip del gimnasta olímpic Gervasio Deferr.

L’Anna s’ha classificat per disputar el 2019 els Jocs Europeus, on participen esportistes de tots el països d’Europa pertanyents als Comitès Olímpics Europeus: “Serà a Minsk, Bielorússia. Ja he competit amb la selecció espanyola en tres europeus, on vaig ser finalista en grup el 2013, i tres mundials. Les grans potències d’aquest esport són els països de l’Est i les asiàtiques. Tant de bo algun dia la gimnàstica aeròbica pugui ser una modalitat olímpica”.

Amb un Grau en Esports, als seus 21 anys l’Anna segueix preparant-se: “M’agradaria ser fisioterapeuta i continuaré competint per arribar el més lluny possible en aquest esport que tant estimo. I formant nenes perquè tinguem una bona base i puguem seguir creixent”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Gimnàstica