Connect with us

Bàsquet

La ‘Taronja Mecànica’

Un club humil, de barri, ha aconseguit fer història en el bàsquet femení català i espanyol. Dos ascensos consecutius han obrat el miracle. Després de conquerir la Copa Catalunya i de guanyar el Play-off d’ascens a Mallorca, l’AE Boet Mataró jugarà la temporada vinent a la segona divisió d’aquest esport, la Lliga Femenina 2. Un èxit sense precedents.

Quim Navarro és un home de barri, del Pla d’en Boet, de Mataró i de bàsquet. Un nexe d’unió que l’ha portat a ser president, en tres etapes diferents, de l’AE Boet Mataró. Va començar des de zero i avui l’entitat compta amb 41 equips i més de 400 llicències: “Vam néixer l’any 1981 a través de l’associació de veïns del barri, amb l’esperit de fer activitats esportives i crear un bon clima social, no per competir”. Per això, Quim remarca que “per sobre de tot som un club de barri i de Mataró. Aquestes són les nostres arrels”.

Jugarà a la Segona Divisió estatal després de dos ascensos consecutius

Curiosament, el primer equip de bàsquet que va constituir l’entitat va ser el femení sènior. I 37 anys després, és aquest equip el que ha fet història: “El gran punt d’inflexió de la nostra entitat el vam fer quan l’any 2010, ja en la meva tercera etapa com a president, va entrar Albert Peña com a gerent del club. Es va crear una estructura més professional dins que tots som aficionats i es van establir les bases de creixement sostingut dins de les nostres possibilitats econòmiques”.

Quim Navarro se sent “molt orgullós del que ha aconseguit l’equip femení. Jugar a la segona màxima categoria del bàsquet espanyol no passa cada dia”. Tant el primer equip masculí, entrenat per Albert Peña, com el femení, dirigit per Jordi Vizcaíno, “han despertat l’afició al bàsquet a Mataró, on aquest any s’han viscut ja alguns derbis molt intensos amb la UE Mataró”.

El president de l’AB Boet li dóna molt de mèrit també a la figura del tècnic Jordi Vizcaíno: “van venir amb ell a Boet després d’ascendir a la màxima categoria al Sant Adrià i es va portar amb ell a dues grans jugadores. És de lloar l’aposta que va fer pel nostre projecte”.

Jordi Vizcaíno, jugador del CIB Lloret, Blanes, Sant Narcís i un any en el Boet, i entrenador del Blanes, UE Mataró i Sant Adrià, explica per què va preferir agafar un equip de Copa Catalunya que continuar en la màxima categoria: “Coneixia en Quim Quim Navarro, coneixia l’Albert Peña i em va entusiasmar el projecte. Poder fer història en el Boet era un repte meravellós. I ho hem aconseguit. Ja era la primera vegada a la història que l’equip femení jugava la Copa Catalunya. I que hagi pujat de categoria per segon any consecutiu és una cosa extraordinària”.

Van acompanyar Vizcaíno dues jugadores que havien estat amb ell al Sant Adrià, Núria Giménez i Olga Ruano, que ha estat escollida MVP del campionat: “Set de les tretze jugadores de l’equip són de la casa, del club. Hem tingut la Judy Jones que, com bona americana, ens ha aportat aquest plus d’individualisme que sempre va bé en aquest esport. Però, per sobre de tot, l’èxit ha estat en la paciència que hem tingut (vam començar perdent els primers partits!), la mentalitat guanyadora, la gran ambició de totes i la solidaritat”.

De cara a la temporada vinent, Vizcaíno, que ha estat escollit millor entrenador de la Lliga per part de la Federació Catalana, no es posa límits: “Sortirem a competir sense renunciar a res. Ens costarà adaptar-nos a la categoria, al nivell, però aquest equip ja ha demostrat del que és capaç”.

Una autèntica ‘Taronja Mecànica’.


Olga Ruano, MVP de la Copa Catalunya

El cas d’Olga Ruano és digne d’elogi. La temporada passada va pujar a la màxima categoria del bàsquet espanyol amb el Sant Adrià. No obstant això, va preferir anar-se’n amb el seu entrenador, Jordi Vizcaíno, dues categories més avall: “Jordi ha estat el meu entrenador durant sis temporades i crec molt en ell. A més, jo sóc professora de secundària als Maristes Valldemia de Mataró i poder entrenar i jugar al costat de casa i de la feina també em compensa”.

L’Olga ha estat escollida MVP de la Lliga Catalana per part de la Federació, una distinció que ja va obtenir en dues ocasions més: “Ha estat una temporada meravellosa, molt dura, molt difícil, on hem competit molt bé i on hem format un gran grup”. L’Olga seguirà a l’AE Boet la temporada vinent. I ja avança que “sortirem a per totes perquè som molt competitives”

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bàsquet