Connect with us

Futbol

Ariadna Cerezuela, una santpolenca internacional

Nascuda a Calella (2-10-2000), Ariadna viu a Sant Pol des dels set anys. Tant el seu pare Miquel com la seva mare Anna treballen en una de les empreses més importants del Maresme, Serhs

Des de molt petitona es va sentir atreta pel futbol, fent els seus primers passos en el ja desaparegut camp de terra de l’Escola Sant Pau, just al costat del Municipal Sot del Bagueny. “Amb cinc anys vaig començar a jugar amb nens a l’At. Sant Pol, perquè llavors no hi havia equip de nenes. Ho vaig deixar temporalment per practicar bàsquet i atletisme, però a mi el que m’agradava era el futbol, seguir el llegat del meu pare, amb el qual sempre jugava, així que vaig estar tres anys jugant al Pineda, des de 2008 fins a 2011 i després vaig tornar al Sant Pol, de 2012 a 2014, on vaig jugar amb nois fins a edat infantil”, rememora l’Ariadna.

En edat infantil va decidir fer un salt definitiu en la seva trajectòria i va fitxar per l’AE Santa Susanna, que acabava de fer una aposta molt gran pel futbol femení de la mà de Lauren Florido, llavors coordinador general i màxim responsable de l’Espanyol femení: “Puc afirmar que en el ‘Santa’ vaig créixer i vaig millorar molt com a jugadora. En el meu segon any vam arribar a fer la promoció a Primera, jugant la Copa Catalunya l’any següent”.

AL CAP POC d’arribar al Torreense va ser designada capitana de l’equip de Torres Vedras

Després de jugar quatre anys a la Barry University dels EUA, ha fitxar pel Torreense, on és la capitana, de la lliga professional portuguesa

Amb 17 anys la vida de l’Ari va experimentar un gir de 180 graus: “Va sorgir l’oportunitat d’anar als Estats Units, compaginant la carrera universitària amb el futbol. Era això o continuar jugant a Santa Susanna i anar a la Universitat a Barcelona. Em vaig decidir per la primera opció perquè volia experimentar aquesta aventura. Vaig encertar de ple. Em van becar els quatre anys en la Barry University de Miami (Florida), jugant a futbol i fent psicologia”.

Les coses en el terreny esportiu li van sortir rodones als Estats Units: “En el meu primer any vam conquistar la Lliga de l’Estat, la Sunshane State Conference, arribant a disputar les eliminatòries regionals contra altres universitats”. L’Ariadna destaca totes les facilitats i l’estructura que hi ha als Estats Units: “El futbol femení té milions de seguidors i de llicències, és molt popular als EUA”.

‘ARI’, de negre, jugant un partit amb l’equip de la Barry University de Miami (EUA)

El maig de 2022, l’Ariadna va tornar a Sant Pol per fer el Màster en psicologia i gràcies a un amic que té una agència de jugadores se li va presentar l’oportunitat de recalar a la lliga portuguesa, concretament a l’Sport Clube União Torreense, equip de la ciutat de Torres Vedras, a uns 40 quilòmetres de Lisboa: “Jugar en una lliga professional és un somni fet realitat. Som un club modest, que no pot posar-se a l’altura de Benfica o Sporting, però tenim molt bona plantilla. Soc molt feliç al Torreense, on m’han fet capitana en el meu primer any”.

Migcampista ofensiva, l’Ariadna té com a referència la blaugrana Aitana Bonmatí i un dia no gaire llunyà li agradaria tornar a casa per jugar a la màxima categoria, la Lliga Iberdrola: “El futbol femení a Espanya ha fet un salt de qualitat extraordinari i m’agradaria formar-ne part”. Mentrestant, sempre que pot, torna a Sant Pol, on viu la seva família: “Vivim a un minut de l’estació. Sant Pol és un poble molt bonic i molt entranyable que sempre m’acompanya allà on vaig”. Una santpolenca internacional.

More in Futbol