Connect with us

Consell Esportiu del Maresme CEM

Assemblea general del Consell Esportiu del Maresme

El passat 21 de juny es va celebrar l’Assemblea General del CEM al Centre Cívic Cabot i Barba de Mataró. Durant la reunió, es va fer un repàs de les principals activitats que s’han organitzat durant el curs 2022-2023, entre les quals destaca el projecte de realitat virtual que durant aquest curs s’ha presentat al professorat del PCEE i també als responsables del Consell Català de l’Esport.

NOVA SEU

Es ressalta també el fet que des d’aquest curs el CEM s’hagi traslladat a la seu del Consell Comarcal del Maresme, la qual cosa facilita la col·laboració en varietat de projectes comuns a través de la signatura de diferents convenis entre les dues entitats.

Va donar-se un especial agraïment a Bea Delgado, regidora de Mataró i vicepresidenta del consell, per la seva implicació i la de tot l’ajuntament en les trobades i activitats organitzades pel consell a Mataró, fent referència especial al Dia de l’Educació Física que aquest any va reunir més de 2.000 nens i nenes al Parc Central amb la presència de 30 escoles i entre d’altres les dues d’educació especial de la ciutat.

PARTICIPACIÓ

Finalment, també cal destacar l’actuació de Sònia Gonzalez, directiva i fins fa uns dies regidora de Palafolls, per la seva tasca i la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Palafolls i el CEM en el seu segon any de col·laboració. Durant la reunió s’explica la recuperació de les competicions territorials i l’esforç que s’ha fet des del Maresme per fer-ho possible. Es destaca que la participació al Maresme és un 8% més gran que al curs anterior i especialment bona comparada amb les temporades anteriors a la covid.

A més a més, la participació femenina és molt superior a la masculina, això és un cas estrany pel que fa a l’esport escolar i es comenta que la causa principal d’aquest fet és que el voleibol i el patinatge són els esports amb més llicències a la comarca.

Es va destacar l’èxit del grup de treball del professorat de Mataró del Pla Català d’Esport a l’Escola des d’on s’ha fet una tasca excel·lent i que s’han pogut recuperar totes les trobades de 1r de primària a 2n d’ESO, amb una única excepció a 5è de primària (a causa de la meteorologia) que es resoldrà el curs vinent, fent trobades per als alumnes de 6è del curs 23/24.

També, per primera vegada al Maresme, s’han organitzat competicions de Futbol 7 i que aquest és un esport amb moltes possibilitats de creixement.

TERRITORIALS

Aquest curs s’han recuperat les competicions territorials que s’han organitzat gràcies a l’esforç del CEM que ha liderat el projecte de la mà d’altres Consells. També s’han dut a terme les Finals Nacionals dels diferents esports durant el mes de maig i juny.

Altres projectes d’èxit ha estat una nova edció del Campionat Comarcal de Petanca per a la Gent Gran que finalitzava el 20 de juny amb la festa d’entrega de premis a la seu del Club de petanca Figuera Major de Mataró.

More in Consell Esportiu del Maresme CEM